• DOLAR 32.532
  • EURO 34.951
  • ALTIN 2439.992
  • ...
`Hasta ve Çalışan Güvenliği Sempozyumu`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN-Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından "10.Hasta ve çalışan Güvenliği Sempozyumu" düzenleniyor.
Yeni Kültür Merkezi Konferans salonu`nda saat: 09.00`da başlayan konferansa Sağlık Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Dr.Hasan Güler, İl Sağlık Müdürü Dr.İhsan Bodakçi, Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Faruk Günak, Sağlık Bakanlığı`ndan uzmanlar, Batman ve bölge illerinden sağlık çalışanları katıldı.
 
Sempozyum Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü`ne bağlı Sağlıkta Kalite ve Akreditasyon Daire Başkanlığı`nın uzman olan kişiler tarafından düzenlenen ve beş oturum şeklinde yapılacak sempozyum saat: 17.00`da sona erecek.
 
Sempoyumun açılış konuşmasını İl Sağlık Müdürü Dr.İhsan Bodakçi yaptı. Sağlık Bakanlığı tarafından tüm ülkede düzenlenen "Hasta ve Çalışan Güvenliği Sempozyumları"nın 10 uncusuna ev sahipliği yapmanın onuru ve gururunu yaşadılarını belirterek, "Bakanlığın desteğiyle İlimizde böyle bir sempozyumun düzenlenmesinde emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum"dedi.
 
Sağlıkta kalite çalışmalarının geçmişi çok eskilere dayanmamakla birlikte, ülkede çok önemli bir seviyeye geldiğini dile getiren Bodakçi, "Bakanlığın yaptığı çalışmalar ve verdiği sınırsız desteğin, ülkede sağlık kurum ve kuruluşlarında kalitenin bu kadar önemli bir aşamaya gelmesinde en önemli paya sahip olduğu kuşku götürmez bir gerçektir. Artık ülkede sağlık kurumlarında, kuruluşlarında kalite bilincinin ve kaliteli hizmet anlayışının çok önemli bir aşamada olduğunu çok rahat bir şekilde söyleyebiliriz" şeklinde konuştu.
 
Yine Bakanlığın kalite çalışmaları kapsamında uygulamaya koyduğu hasta ve çalışan güvenliği ile ilgili çalışmaların artan ivmeyle devam etmekte olduğunu aktaran Bodakçi, " Sağlık kurum ve kuruluşlarında etkili, verimli ve kaliteli bir sağlık hizmetinin sunulabilmesi için öncelikle hastaların ve çalışanların güvenliğinin sağlanması gerekmektedir. Bu nedenle hasta ve çalışan güvenliğinin sağlanamadığı bir sağlık sisteminde etkin ve sürdürülebilir hizmet sunumu mümkün değildir" ifadelerini kullandı.
 
Bodakçi konuşmasının devamıda, Bakanlığın 2009 yılında yayınladığı, kamu ve özel tüm sağlık kurum ve kuruluşlarını kapsayan hasta ve çalışan güvenliğinin sağlanmasına yönelik tebliğ, hasta ve çalışan güvenliği ile ilgili çalışmalar için bir dönüm noktası olarak değerlendirileceğine dikkat çekerek, "Hasta ve çalışan güvenliği kültürünün oluşması ve sağlık çalışanları tarafından benimsenmesi amacıyla, konuyla ilgili eğitimlerin kurumdaki tüm personeli kapsayacak şekilde verilmesi gerekir. Görevi başında olan sağlık personeline şiddet uygulayanların da en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz" dedi.
 
Daha sonra Dr.İbrahim Kayral "Güvenlik Perspektifinde Kalite" ve Uzm.Dr. Kazım Sarıcı`da "Hastane Yönetiminde SKS ve Önemi" konulu sunumlarını sinevizyon eşliğinde yaptılar.
 
Verilecek aradan sonra sempozyumun diğer oturumlarına geçildi.(Sezer İlbasan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir