• DOLAR 32.456
  • EURO 34.807
  • ALTIN 2445.154
  • ...
İngiltere`ye Not Şoku
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody`s İngiltere`nin notunun düşürülmesine, büyümenin yavaşlamış olamsını ve artan kamu borç yükünü gerekçe gösterdi. Kuruluş, aynı zamanda İngiletere Merkez Bankası`nın kredi notunu da indirdi. Yapılan açıklamada, temel nedenin yapısal ekonomik gücüne rağmen, İngiltere ekonomisine ilişkin büyüme öngörülerinin zayıf olması ifade edildi. Kuruluş, borç yükünün ene erken 2016`ya kadar İngiliz hükümetini zorlayacağı tahmininde bulunuyor. Bu tarihte, kamu borçlarının Gayri Safi Yurtiçi Hasıla`nın yüzde 96`sına ulaşmış olması bekleniyor.

İngiltere Maliye Bakanı George Osborne, Moody`s`in kararının açık bir uyarı niteliğinde olduğunu ifade ederek, borç krizinden kaçınmanın bir yolu olduğunu düşünenlerin de bu uyarıyı dikkate alması gerektiğini ifade etti.

2010 yılında iktidara gelen muhafazakar Cameron hükümeti, uygulamaya konan sıkı tasarruf önlemlerine rağmen şu ana kadar bütçe açığını kontrol altına almayı başaramadı. İngiltere ekonomisi, 2012 yılının son çeyreğinde yüzde 0,3 dolayında küçülmüştü. İngiltere`de gelecek parlamento seçimleri 2015 yılında yapılacak.

DW Türkçe

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir