• DOLAR 32.251
  • EURO 34.767
  • ALTIN 2413.999
  • ...
Van'da doğalgaz faturasına tencere tavalı protesto
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Konut sakinleri, geriye dönük hiçbir borcun olmadığını belirterek site yönetimi ve doğalgaz şirketinin antlaşmaya vararak olmayan bir borcu site sakinlerinden çıkarmaya çalışıyor, iddiasında bulundu.

 

Mağdur edilen vatandaşlar adına basın mensuplarına açıklamada bulunan Şerefiye TOKİ Sosyal Mesken Konutları Derneği Başkanı Hasan Gür, AKSA Doğalgaz ve site yönetiminin kendilerini, olmayan bir borç üzerinden mağdur etmeye çalıştıklarını belirtti.

 

Doğalgaz şirketi ve site yönetimiyle aralarında geçen seneden beri bir sorunun baş gösterdiğini aktaran Gür, "Geçen seneden kalma bir borç çıkardılar bize. Site yönetimi tarafından gönderilen bütün faturalarımızı ödedik. Kimisinin borcu icra yoluyla ödendi. Bizde ne yönetimin ne de AKSA Doğalgaz'ın herhangi bir borcu kalmadı. Ama bize bu sene bin TL'den fazla bir ödeme çıkardılar. Ödenmemiş faturalardan dolayı bu ceza kesilmiş. Yönetim bize bir demişse ödemişiz, 10 demişse ödemişiz. Bizim burada bir sorunumuz ve hızsızlığımız yok. Burada hatalı olan 2 taraftır. Ya AKSA Doğalgaz ya da yönetim hatalıdır. İlk başta 3 miyon TL'ye yakın bir doğalgaz faturasını kendi aralarında bize rücu etmeye kalktılar. 2 milyon TL'yi kendi aralarında yok ettiler, bir milyon TL'sini de bize yüklemeye çalıştılar. Millet te bu yönde mağdurdur. Biz bir hırsızlık yapmadık, hırsızlık yapan ya AKSA Doğalgaz'dır ya da yönetimdir." dedi.

Yönetimi ve Aksa Doğalgaz hakkında dava açtıklarını belirten Gür, "AKSA Doğalgaz ve yönetimin bize rücu ettiği doğalgaz faturasından dolayı tarafları mahkemeye verdik. Dava açtık. AKSA ve yönetim karşılıklı birbirini suçluyor. Paralar da bizden tahsil edilmeye çalışılıyor. Biz mağduruz." ifadelerini kullandı.

Gür, "852 daire var burada. 900 bin TL bir kayıp var şu an. Kendi aralarında yaptıkları anlaşmalar hariç bizden bir milyon TL'ye yakın bir para tahsil etmeye kalkışıyorlar. Bizler taksit bile ödeyemiyoruz. Her ay yönetime 150 TL ödüyoruz ama yaptıkları hiçbir şey yok. Hepimiz yönetimden dolayı mağduruz. TOKİ'den yana da mağduruz, binalarımızda çökme olmuş." şeklinde konuştu.

İddialarla ilgili bilgi almak için aranan site yönetimi telefonlara yanıt vermedi. (İLKHA)     

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir