• DOLAR 32.258
  • EURO 35.09
  • ALTIN 2465.105
  • ...
Okul ihtiyacı olduğu basına yansıyan mahalleye 24 derslik yapılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

 

Geçtiğimiz aylarda İlke Haber Ajansının gündeme getirdiği "10 bin nüfuslu mahallemize ilkokul istiyor" başlıklı haberinde Merkez Mehmet Akif Mahallesi Muhtarı Abdullah Dağ ve mahalle sakinleri ilkokullarının olmayışından dolayı yakınmış ve çocuklarının başka mahalleye göndermek zorunda kaldıklarını dile getirmişlerdi.

Mahalleye 24 derslikli bir okul yapma söz veren bir holding sahibi ile Vali Mahmut Çuhadar arasında protokol imzalandı.

Vali Mahmut Çuhadar ve iş adamı Ali Cengiz arasında imzalanan protokol töreninde Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, Vali Yardımcıları Bedirhan İmamoğlu, Halid Yıldız ve Yunus Kızılgüneş, Cengiz Holding bünyesindeki ETİ Bakır yetkilileri, İl Özel İdare Genel Sekreteri Sami Işık ve İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz’de hazır bulundu.  

Mehmet Akif Mahallesi 1003 ada içerinde bulunan bir parsele ait 4.400 metrekare alana 24 sınıf olarak yapılacak ilkokulunda 30 kişilik sınıflarda toplam 720 öğrenciye ders verilecek olup, okul bünyesinde fen laboratuvarı, tasarım beceri atölyesi, çok amaçlı salon, kütüphane, rehberlik ve danışma odası, destek eğitim odası, mescit, kantin ve yemekhane olacak.

Vali Mahmut Çuhadar, "Daha önce de dile getirdiğim gibi eğitim olmazsa olmazımızdır. Yeni neslin iyi bir şekilde yetiştirilmesi olmazsa olmazımızdır. Güçlü bir Türkiye için iyi yetişmiş nesillere ihtiyacımız vardır. Bu nesilleri de yetiştirmek ancak eğitimle mümkün olacaktır. Devletimiz her yıl yatırım programına onlarca okul ve yüzlerce tesis almaktadır. Devlet, millet işbirliği özellikle milli eğitim alanında son derece önem arz etmektedir. Çünkü devletimizin yetişemediği yerlere hayırsever işadamlarımız dolduruyor ve eğitim alanında takdire şayan yatırımlar yapıyorlar. İşte bu eğitim yatırımlarından bir tanesini de ilimizde Cengiz Holding gerçekleştirecek." dedi.

Çuhadar daha sonra, "Cengiz Holding, ilimiz Mehmet Akif Mahallesinde Şeref Cengiz adına 24 derslikli bir ilkokulu yapacaklar. Bu 24 derslikli okulda 30 kişilik sınıflarda toplam 720 öğrenciye ders verilecek olup, okul bünyesinde fen laboratuvarı, tasarım beceri atölyesi, çok amaçlı salon, kütüphane, rehberlik ve danışma odası, destek eğitim odası, mescit, kantin ve yemekhane olacak. Ricamızı kırmayıp ilimizde güzel bir okul yapacak olan, eğitime verdikleri destek ve katkıdan dolayı Cengiz Holding’i temsilen aramızda bulunan Ali Cengiz Beye çok teşekkür ediyorum. Bu tür yatırımların yeni hayırseverlerin önünü açması ve onlar için özendirici olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

Konuşmalarında ardından Vali Mahmut Çuhadar ve Cengiz Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Cengiz arasında 24 derslikli ilkokulun protokolü imzalandı.

Vali Mahmut Çuhadar, eğitime yaptıkları katkılardan dolayı Cengiz Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Cengiz’e bir plaket verdi. (İLKHA)









Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir