• DOLAR 32.518
  • EURO 34.948
  • ALTIN 2438.81
  • ...
Evleri Yanan Aileler Yetkililerden Yardım Bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MUŞ - Merkez Dere Mahallesi`nde oturan ve yaklaşık bir buçuk ay önce çıkan bir yangın sonucunda evleri yanan Akın, Demirtaş, Yavuz ve Arkacı aileleri, Muş Valiliği tarafından kendilerine vaat edilen yardımın yapılmadığını ve bu yüzden ev sahipleri tarafından dışarı atılmakla karşı karşıya olduklarını ileri sürdü.
 
"Valilik yakıt parasını ödemediği için evden atılacağız"
Evi yanan vatandaşlardan Delibaş Demirtaş, Valiliğin kendilerine yapması gereken yardımı yapmadığını iddia ederek, "Evlerimiz yandı ve biz hiç bir şey kurtaramadık. Sağlam kalan eşyamız da itfaiyenin sıktığı su ile mahvoldu ve kullanılamaz hale geldi. Evlerimize tam 15 kamyon su sıkıldı. Yangın söndürüldükten sonra herkes gitti ve yapayalnız kaldık. Durumumuzu belirtmek için valiliğe gittik, fakat hiç kimse gelip evlerimize bakmaya bile tenezzül etmedi. Bize sadece geçici olarak ev tutup, yakıt paralarını ödeyeceklerini söyleyerek geri gönderdiler. Kızılay da beş tane battaniye, beş tane döşek ve bir de 15 kiloluk bir gıda paketi verdi. Valilik vermesi gereken yakıt parasını ödemediği için, ev sahibi tarafından dışarı atılmakla karşı karşıyayız" dedi.
 
"Başımıza amir olarak tayin edilenler bize sahip çıkmayacaklarsa, biz nereye gidelim"
Yangın mağdurlarından olan A.Hadi Yavuz ise, "Şuan işsizim. Yazın çobanlık yapıyorum kışın ise çalışmıyorum. Başımızı koyacağımız bir evimiz vardı, o da yandı. Şuan sokakta kalmakla karşı karşıyayız. Çünkü Valilik yakıt parasını vermediği için, yarın evimi şuan kaldığım yerden taşıyacağım. Biz de bu ülkenin insanıyız. Başımıza amir olarak tayin edilenler bize sahip çıkmayacaklarsa, biz nereye gidelim" diye konuştu.
 
Yangında evlerini kaybeden her bir ailenin 6-7 kişiden oluştuğunu ve aylık giderlerinin yaklaşık sekiz yüz lira olduğunu belirten Yavuz, Sosyal Yardımlaşma Kurumu`nun kendilerine sadece üç yüz elli lira verdiğini, bununsa ihtiyaçlarını karşılamadığını belirterek, yetkililerden yardım istedi.
 
"Başbakanın buradaki yöneticilerden hesap soması gerek"
Evi yandığından dolayı mağdur olan M. Ali Akın, çok zor günler yaşadıklarını, ama yetkililer tarafından resmen terk edildiklerini belirterek, "Biz de bu ülkenin vatandaşıyız. Başımıza amir diye tayin edilen kişilerinse bizlerden haberleri yok. Buradan başbakana sesleniyorum. Gelip de amirlerimizi bir görsün veya araştırsın. Türkiye`den dünyanın her tarafına yardımlar yapılır, fakat bizleri soran yok. Başbakanın buradaki yöneticilere hesap soması gerek. Valiliğe gidiyoruz durumumuzu anlatıyoruz, elimize birkaç kuruş sıkıştırıp, "Hadi gidin, bizden bu kadar. İster çadırda kalın, isterse dışarıda" diyorlar. İşte halimiz bu!`` dedi.
 
İlke Haber Ajansı`nın konuştuğu ATO İnşaat firmasının sahibi ise, bu insanların hemşehrileri olmaları ve kış ortasında mağdur kalmalarından dolayı kendilerine yardım ettiklerini belirtti.
 
Valiliğin yakıt parasını ödemesi kaydıyla evlerini kira almaksızın mağdur ailelere geçici bir süre için verdiklerini belirten ev sahipleri de, "Yakıt parası verilmediği taktirde ya aldığımız kömürleri geri göndereceğiz ya da kaloriferleri yakamayacağız" dediler. (M. Şirin Çağlayan/İnan Sur - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir