• DOLAR 32.251
  • EURO 34.767
  • ALTIN 2413.999
  • ...
İslami Cihad Hareketi'nden "normalleşme" değerlendirmesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ziyad en-Nehhale, Filistin Yönetimi’nin, Filistinli grupların genel sekreterlerinin 3 Eylül'de Ramallah ve Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta gerçekleştirdiği eş zamanlı tarihi toplantılar örneğinde olduğu gibi verdiği sözleri yerine getirmemesi ve ulusal uzlaşı çabalarını çiğnemek suretiyle siyonist işgal rejimi ile güvenlik iş birliğini yeniden başlatma kararı almasının Filistin halkına iyilikten ziyade kötülük getireceğini belirtti.

Filistin davasının önemli şahsiyetlerinden olan en-Nehhale, Filistin Yönetimi’nin işgal rejimi ile güvenlik iş birliğine dönerek, bazı Arap ülkelerinin başlattığı sözde normalleşme süreçlerine meşruiyet kazandıracağını belirtti.

Mahmud Abbas'ın daha önce, işgal rejimi ile varılan normalleşme anlaşmalarını açık bir şekilde reddedip Körfez ülkelerinin anlaşma imzalayarak Filistinlileri sırtından bıçakladığı değerlendirmesinde bulunduğunu hatırlatan en-Nehhale, ne oldu da Filistin Yönetimi’nin tutumunu değiştirdiğini ve ihanet olarak gördüğü bir şeye kendisinin nasıl teşebbüs ettiği sorusunu sordu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir