• DOLAR 32.371
  • EURO 34.703
  • ALTIN 2393.899
  • ...
TEB: Aşılamada sağlık çalışanları birbirinden ayrılamaz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türk Eczacıları Birliği (TEB) 11 Aralık itibarıyla Türkiye'ye getirilecek ithal aşı ile öncelikli olarak devlet memuru olan sağlık çalışanlarının aşılanacağını hatırlatarak sağlık çalışanlarının bir olduğunu, tüm sağlıkçıların aynı kategoride değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Pandeminin ilk gününden bu yana sağlık çalışanları Covid-19 ile mücadeleyi hep birlikte üstlendiği hatırlatılan açıklamada, "Hekiminden hasta bakıcısına, hemşiresinden ebesine, eczacısından eczane teknisyenine, sağlığın her alanındaki çalışan kişiler topyekûn bir çabayla halk sağlığına katkıda bulunmak adına canını dişine takarak çalışıyor. Geldiğimiz noktada Covid-19 aşılarının faz 3 aşamasını geçip insanlar üzerinde kullanılmaya başlanacak olması umut verici bir gelişme. Bir diğer sevindirici gelişme ise Sağlık Bakanlığı'mızın açıkladığı üzere ülkemize gelecek ilk aşıların uygulanacağı grupta sağlık çalışanlarının da yer alıyor olması. Her şeyden önce Covid-19’a karşı mücadelenin sürekliliği açısından sağlık kurumlarının ve çalışanlarının korunması büyük önem taşıyor." denildi.

Sağlık kuruluşlarında çalışan herkesin öncelikli olarak korunması gerektiği belirtilen açıklamada, "Birinci basamak sağlık kuruluşu olarak hizmet veren eczanelerimizin de içindeki herkesle birlikte, bir bütün olarak ele alınması gerekmektedir. Sağlık hizmetinin en önemli uğrak yerlerinden biri olan eczanelerdeki eczacılarımızın ve eczane çalışanlarının aşılanması sağlık hizmet sunumunun aksamaması adına büyük önem arz etmektedir. Beklentimiz bu aşıların hem eczacılarımıza hem de eczane çalışanlarına yapılmasıdır." ifadelerine yer verildi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir