• DOLAR 32.575
  • EURO 35
  • ALTIN 2449.144
  • ...
Kamu personeline uluslararası alanda geçerli "Mesleki Yeterlilik" belgesi imkânı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Nitelikli işgücünün artırılması, işgücü ve istihdam bağının güçlendirilmesi ve iş kazalarının en aza indirgenmesi doğrultusunda Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı hizmet veren Mesleki Yeterlilik Kurumu ile iş birliği yapan Bağlar Belediyesi, kurum bünyesindeki değişik birim ve departmanlarda çalışan personeline yönelik mesleki yeterlilik eğitimi vermek için çalışma başlattı.

Uluslararası mesleki standartlara uygun olarak bakanlık bünyesinde görev yapan Mesleki Yeterlilik Kurumu’na bağlı uzmanlar, belediye bünyesinde uygulamalı ve mülakat usüllerine göre eğitim vermeye başladı.

Program kapsamında park ve bahçeler, fen işleri, temizlik ve makine ikmal başta olmak üzere sahada çalışan personeller belirlenen ölçülere göre çeşitli eğitim süreçlerinden geçiriliyor

Eğitimlerde başarılı olacak personele bakanlık tarafından verilecek "Yeterlilik Belgesi" uluslararası alanda da geçerli olacak.

Eğitim çalışmaları kapsamında belediye personeli ile bir araya gelen uzman Ömer Reyhanlıoğlu, beraberindeki ekip ile birlikte çeşitli konularda eğitimler verdi. Reyhanlıoğlu, tüm dünyada aynı standartlarda uygulanan eğitim ile çalışanların bilinçli hale gelmesini amaçladıklarını ifade etti.

Bu çalışma ile nitelikli işgücünün artırılması, işgücü ve istihdam bağının güçlendirilmesi ve iş kazalarının en aza indirgenmesini amaçladıklarını belirten Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, daha çok sahada çalışan personeli kapsayan çalışmayı önemsediklerini söyledi.

Beyoğlu, "Bu eğitimleri çalışanlarımız ve belediyemiz için önemli bir fırsat olarak değerlendirerek Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızın desteğiyle hayata geçirdik." ifadelerini kullandı. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir