• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Rusya'nın SDG'den Ayn İsa talebi: Türkiye operasyon yapmadan..
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şarku'l Avsat'ın haberine göre, adının açıklanmasını istemeyen kaynak; iki gün önce, Ayn İsa’daki Rus askeri üssünde, SDG liderleri, Rus ordusundan yetkililer ve Suriye ordusundan komutanların yer aldığı bir toplantının yapıldığını ve toplantı sırasında Rus komutanların SDG liderlerine Türkiye’nin kasabaya yönelik operasyon tehditlerinin ciddi boyuta ulaştığını bildirdiklerini belirtti. Kaynak, Türkiye’nin tehdidinin önünü kesmek için kasabanın idari ve askeri olarak Suriye rejimine teslim edilmesinin istendiğini kaydetti.

Kaynağa göre Rus askeri yetkililer, SDG liderlerine, Türkiye’nin burada askeri bir adım atmasını engellemek ve büyük çaplı bir operasyon başlatmasını önlemek amacıyla Suriye bayrağının çekilmesi ve devlet kurumlarının açılması şartıyla kasabanın merkezinde bir güvenli alan oluşturulması teklifinde bulundular. Söz konusu güvenli alanda, Kamışlı ve Haseke’deki güvenli alanlara benzer idari kurumlar ve ofislerin yer alması öngörülüyor.

SDG liderlerinin teklifi incelemek için kendilerine süre tanınmasını istediğini aktaran kaynağa göre teklifi reddedecekler. Kaynak bunun sebebini, Türkiye ve onunla birlikte hareket eden silahlı grupların Rusya'dan ‘SDG savaşçılarının Türkiye-Suriye sınırından 32 kilometre geri çekmesini istemesine’ bağlıyor. Ayn İsa kasabası ise Türkiye sınırına yaklaşık 37 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

(Şarku'l Avsat)

Bu haberler de ilginizi çekebilir