• DOLAR 32.267
  • EURO 35.072
  • ALTIN 2472.688
  • ...
Filistinli çocuk Ebu Alya'nın katledilmesi vahşettir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

McCollum yaptığı basın açıklamasında adı geçen çocuğun şehit edilmesini "devlet gözetiminde gerçekleştirilmiş bir vahşet" olarak nitelendirdi ve ABD başkanlığına seçilen Joe Biden'dan olayla ilgili soruşturma açmasını istedi.

McCollum açıklamasında; "15 yaşındaki bir Filistinli çocuğun Batı Şeria'da karnından vurularak öldürülmesi devlet gözetiminde gerçekleştirilen çirkin bir cinayettir." dedi.

Bu olayın kınanmasını isteyen McCollum bunun, işgalcilerin Filistin topraklarına yönelik saldırılarının devam etmesiyle doğrudan irtibatlı olduğunu belirtti.

McCollum aynı zamanda BM Çocuklara Yardım Fonu'nun (UNICEF) Ocak 2020'nin başından Ekim 2020'nin sonuna kadar geçen süre içinde 232 Filistinli çocuğun işgalcilerin saldırılarında yaralanmasıyla ilgili raporunun da işgal rejiminin çocukları hedef alan terörünün belgesi olduğuna dikkat çekti.

McCollum geçen yıl da ABD'nin işgal rejimine yaptığı askeri yardımların ergenlik çağına ulaşmamış çocuklar karşısında kullanılmasının engellenmesi için bir yasa teklifinde bulunmuştu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir