• DOLAR 32.485
  • EURO 34.741
  • ALTIN 2409.552
  • ...
Evlat nöbetindeki aileyi evinde diri diri yakmaya çalıştılar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Olay, gece 02.45 sıralarında meydana geldi.

Kundaklama girişimine ilişkin İLKHA'ya konuşan Ayşegül Biçer, uyudukları bir vakitte çocukları ile beraber yakılmak istendiğini, çıkan yangını son anda fark ettiğini böylece ölümden döndüklerini söyledi.

Biçer, yaşadıkları şöyle anlattı: "Gece, kızım, 'anne yanık kokusu geliyor', deyince kalktım mutfağa ve odaya baktım. Odaya bakmamla alevlerin yükseldiğini gördüm. Bunun üzerine suyu alıp söndürmeye çalışırken bağırarak eşimi de çağırdım. Eşim de yatak odasındaydı, gelince beraber ateşi söndürdük. Söndürdükten sonra gerekli birimlere haber verdik. Güvenlik güçleri ve olay yeri inceleme geldi. Gerekenleri yapıp ifadelerimiz alındı."

"Tehditleriniz bizleri yıldırmayacaktır"

Faillerin yakalanacağından emin olduklarını söyleyen Biçer, daha önce PKK/HDP'lilerden defalarca tehdit aldığını hatırlattı.

Biçer, "HDP, Meclis'te Kürtleri savunuyorum, diyor ya, ben de Kürdüm. Siz, Kürtleri bugün diri diri yakmaya kalkıştınız. Biz hakkımız olan evlatları sadece sizden istedik. Biz sizden hiçbir talepte bulunmadık. Emin olun ki sizlerin tehditleri bizleri yıldırmayacaktır. Bizler evlat mücadelemize devam edeceğiz."

Evlerini yakmaya çalışanları olaydan yarım saat sonra evi gözettiklerini gördüklerini söyleyen Biçer, bu duruma da polise haber verdiklerini ve çevrede arama çalışmalarının başlatıldığını ifade etti.

"Hayatımdan olacağımı bilsem de evlat mücadelesini bırakmayacağım"

Biçer, "Evimize tekrar saldırı olmasın diye evin önünde güvenlik güçleri nöbet tutmaya başladı. Saldırganlardan şikayetçiyim. Bizleri Allah korudu. Onları önce Allah'a sonra da devlete havale ediyorum. Ben HDP'den hakkımı istediğim için benle uğraşıyorlar. Ben de onlarla mücadele ediyorum. Hayatımdan olacağımı bilsem de evlat mücadelesini bırakmayacağım." diye konuştu. (İLKHA)













Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir