• DOLAR 32.526
  • EURO 34.77
  • ALTIN 2488.926
  • ...
Sokağa çıkma kısıtlamasında vatandaşın imdadına koşuyorlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasında evden çıkmayan kimsesiz, engelli vatandaşlara ulaşan Kızılay Ağrı Şubesi ekipleri dağıttıkları gıda kolileri ve temizlik malzemeleri ile pandemi süresince uygulanacak kısıtlamalarda mağduriyetlerin önüne geçmeyi planlıyorlar.

Ekipler mahalle mahalle dolaşarak her gün 3 binden fazla kişiye sıcak yemek dağıtırlarken, kısıtlama süresince evde yalnız yaşayan bireylere de gıda kolileri, temizlik malzemeleri dağıtarak vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamaya gayret gösteriyorlar.

Kısıtlamanın olduğu günlerde bazı vatandaşların daha da zor günler geçirebildiğini kaydeden Kızılay Ağrı Şubesi Başkanı Orhan Tatlı, "Pandemiden dolayı ilan edilen sokağa çıkma kısıtlaması nedeni ile evlerinden çıkamayan, yalnız yaşayan, engelli vatandaşlarımıza Cumartesi ve Pazar günleri gıda kolisi, temizlik malzemesi, ekmek, su gibi ürünler getirdik. Tabi hayat onlar için böyle durumlarda daha zor bir hale geliyor. Temel ihtiyaçlarını karşılama noktasında çok fazla sıkıntı yaşıyorlar. Bizler merkez, köyler ve ilçelerdeki tüm ihtiyaç sahiplerini bu pandemi süresince sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu günler içerisinde sürekli desteklemeye devam edeceğiz. Günlük 3 binin üzerinde kişiye sıcak yemek ulaştırmaktayız, sıcak yemek vermediklerimize de gıda kolisi, temizlik malzemeleri desteğinde bulunuyoruz." ifadesini kullandı.

Yine kısıtlama süresince evlerinden kalıp çıkamayan vatandaşların enerjisiz kalmaması için çalışmalarına devam eden elektrik arıza ekipleri ihtiyaca göre ekip sayılarını artırma yoluna gidiyor.

Aldıkları ihbarları değerlendiren ve ona göre ekipleri yönlendirdiklerini belirten elektrik arıza bakım mühendisi Vahdet Polat, yaptıkları çalışmalar hakkında şunları söyledi:

"Bu hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması var ve bu kısıtlama süresi içinde vatandaşlar enerjisiz kalmasın diye çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şu an 6 ekibimiz faaliyette, 2 ekibimiz kırsal bölgelerdeki arızalara müdahale ediyor, bir ekibimiz sokak aydınlatmalarına bakıyor. Ayrıca 3 ekibimiz ise merkezde oluşabilecek arızalara müdahale için hazır bekliyor, onların koordinasyonunu sağlıyoruz buradan. Şimdi insanlar evden çıkamıyor ve kesintisiz elektriğe ihtiyaç duydukları bir dönem. Bu konuda vatandaşlarımız mağdur olmasın diye elimizden geleni yapıyoruz." (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir