• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Bingöl basınında bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Bingöl`de yayımlanan gazetelerin bazı haber başlıkları şöyle:

 

Bingöl Online Gazetesi: Tarımsal Yayım ve Danışmanlık İl Teknik Komite toplantısına Tarım, Gıda ve Hayvancılık İl Müdürü Sedat Ildız başkanlık etti.

 

Tarım İl Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen toplantıya; Bingöl Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Bingöl Ziraat Mühendisleri Odası, Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği, Ziraat Odası Başkanlığı temsilcileri ile Tarımsal Yayım ve Danışmanlık İl Sorumlusu katıldı.

 

Bingöl Gazetesi: Doğu Anadolu Projesi Kalkınma Ajansı`nın (DAP) 14 ilde önümüzdeki beş yılı kapsayacak hazırlık toplantısı Bingöl`de yapıldı.

Kalkınma Bakanlığı DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından bölgenin kalkındırılması, kurum ve kuruluşlar arasında projelerin uyum ve bütünlük içerisinde yürütülmesi amacıyla planlanan DAP Eylem Planı konulu toplantı Bingöl Valisi M.Hakan Güvençer Başkanlığında gerçekleştirildi.
Bingölün Sesi Gazetesi: Kalkınma Bakanı Dr. Cevdet Yılmaz`ın desteği ile yapılan girişimler sonucu Doğanca, Yamaç Sulama Göletlerinin etüt proje ihaleleri hakkında bilgi veren Milletvekili Taş, \"yapılan çalışmaların sonucunda bölgedeki arazinin bu sulama göletleri sayesinde daha verimli hale geleceğini belirtti.

 

Bingöl Kent Haber Gazetesi: Bingöl Sosyal, Kültürel ve Ekonomik Kalkınma Derneği (BİN-DER) Başkanı Doğan Karasu, yaptığı açıklamayla, Bingöl nüfusunun yarsının açlık sınırında yaşadığını söyledi.

 

Karasu: \"Devlet Bingöl`ü elde tutmak için yoksulluk kültürünü yaygınlaştırmış, Bingöllüleri aç bırakarak ve kendisine mahkûm ederek yönetme seçeneğini tercih etmiştir. Devletten geçinme kültürü Bingöllüleri devlete esir yapmıştır\" dedi.

 

Bingöl Haber 12 Gazetesi: Bingöl M Tipi Cezaevi`nde mahkûmların eşleriyle görüşmesi için altyapının hazırlandığı belirtildi.

 

Ceza `İnfaz Kanunu`nda yapılan tutuklu ve hükümlülerin eşleriyle görüşmelerine olanak tanıyan değişiklik kapsamında, Bingöl M Tipi Cezaevi`nde görüşme odalarının hazırlandığı ve ilgili yönetmeliğin uygulamaya girmesinin beklendiği öğrenildi.

 

Bingöl Olay Gazetesi: Bingöl merkeze bağlı Çobantaşı Köyü`nde fırtına nedeniyle elektrik tellerinin kopması sonucu oluşan arıza, yetkililer tarafından onarılmadığı iddia edildi. Köyün yaşlılarından Mısır: \"Yarın gelip yapacağız dediler tam iki ay oldu\" dedi.

 

Merkeze bağlı Çobantaşı Köyü`nde fırtına nedeniyle direklerin devrilmesi ve elektrik tellerinin kopması sonucu oluşan arıza, tüm girişimlere rağmen yapılmadığı iddia edildi. Şirket personellerince köylülere söylenen sözler vatandaşı çileden çıkardı. (Nihat Kanat - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir