• DOLAR 32.539
  • EURO 34.965
  • ALTIN 2455.17
  • ...
Diyarbakır basınında bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR- Diyarbakır yerel gazete ve haber sitelerinde öne çıkan başlıklar şöyle;


DİYARBAKIR MEDYA: MAHKÛMLARI ÇIRILÇIPLAK SOYUP `SÜNGERLİ ODAYA` ATIYORLAR
Tekirdağ 2 Nolu F Tipi Kapalı Cezaevinde gardiyanların mahkûmları keyfi olarak çırılçıplak soyup `süngerli oda` diye tabir edilen yere attıkları iddia edildi. Namaz kılmak için süngerleri yırtıp, üzerini örterek namaz kılan inançlı bir mahkum hakkında ise \"kamu malına zarar vermek\" ten dava açıldığı öne sürüldü.


DİYARBAKİR HABER GAZETESİ: KAYAPINAR SYDV MERCEK ALTINDA
Bir ihbar ile başlayan Diyarbakır Kayapınar ilçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığı ile gerçekleştirildiği iddia edilen vurgun, Diyarbakır Cumhuriyet Savcılığının talimatı ile mercek altına alındı. Yapılan ihbarda \"Kayapınar Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı yetkilileri bu sene sadece Kayapınar ilçesine dağıtılan 13 trilyon yardımdan trilyonlarca vurgun vurup eşine dostuna peşkeş çekip zimmetine geçirdiği tespit edilmiş bulunulmaktadır` denildi.


GÜNEYDOĞU EKSPRES: HASTANEDEKİ ASANSÖR ÇİLESİ DEVAM EDİYOR
Yaklaşık 2 aydır bakım eksikliğinden dolayı, mühürlenen Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi`nin 21 asansörü yapılmadığından dolayı hastanede ameliyatların yapılmadığı öğrenilirken, hastalar tüm katları yürüyerek çıkıp iniyor.


HABER DİYARBAKIR ORG: TÜRKİYE`NİN ÖLÜM İSTATİSTİKLERİ AÇIKLANDI
2010 yılında 365 bin 646 olan ölüm sayısı 2011 yılında 375 bin 281`e çıktı. Ölenlerin %55`ini erkekler, %45`i kadınlar oluşturdu.Kaba ölüm hızı, 2010 yılında binde 5 iken bu hız 2011 yılında binde 5,1`e yükseldi. Diğer bir ifade ile 2010 yılında bin nüfus başına 5 ölüm düşerken, 2011 yılında bin nüfus başına 5,1 ölüm düştü. İstatistiki Bölge Birimleri Sınıflaması (İBBS) 1. Düzey`e göre 2011 yılında, kaba ölüm hızının en yüksek olduğu bölge binde 7,3 ile Batı Marmara, en düşük olduğu bölge ise binde 3,6 ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi oldu.


HABER DİYARBAKIR: DİYARBAKIR`IN ELEKTRİK SORUNU ÇÖZÜLMÜYOR
Diyarbakır`da her geçen gün artarak devam eden elektrik kesintileri halkı isyan ettirirken, yetkililer elektrik sorununa karşı duyarsızlığını sürdürüyor. DEDAŞ yetkilileri ile yaptığı görüşmelerde \"7 km yer altında patlak kablo var, sorunu çözeceğiz\" yönünde yanıtlar aldığını aktaran Bağlar Kaynartepe Mahallesi Muhtarı Altun, \"Bu kablolar neden yapılmıyor? Bu sorun neden çözülmüyor?\" diye sordu.


DİYARINSESİ: DİYARBAKIR`DA \"MEHMET AKİF ERSOY\" PANELİ
Dicle Üniversitesi (DÜ) Sosyal ve Kültürel Değerler Tanıtma Kulübü`nce Diyarbakır`da \"Dünyamızı Aydınlatanlar Mehmet Akif Ersoy\" konulu panel düzenlendi.


DİYARBAKIRSÖZ: ATALAY NABIZ YOKLAYACAK!
Atalay, \"yeni sürece\" ilişkin, Diyarbakır`da nabız yoklayacak. STK ve kanaat önderleriyle bir araya gelmek üzere bugün Diyarbakır`a geliyor.


YENİ YURT GAZETESİ: BİR IRKI, BİR DİLİ DIŞLAMAK, HOR GÖRMEK, İNSANLIĞA VE YÜCE ALLAH A KARŞI İŞLENEN BİR SUÇTUR
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, son günlerde gündemden düşmeyen Barış Süreci ve Kürtçe vaaz ile 2013 yılı Kutlu Doğum Haftası ana teması olan insan onuruna ilişkin açıklamalarda bulundu.


DİYARBAKIR YENİGÜN: DİYARBAKIR`DA BİR İLK
ABD`den bir ekibin Karadeniz`de 9 hastaya uyguladığı yağ dokudan kök hücre nakli, Türkiye`de ilk kez bir Türk ekip tarafından Diyarbakır`da 2 hastaya uygulandı. Uzuv kaybına yol açan damar tıkanıklığı tedavisinde kullanılan yöntemde, hastanın karın bölgesinden alınan yağ dokudan elde edilen kök hücreler yeni damarların gelişmesi için hastalıklı uzva enjekte ediliyor.


GAZETE DİYARBAKIR: DİYARBAKIR AKP İLE VALİLİK ARASINDA ÇATLAK MI YAŞANDI!
Kürt sorununun çözümü konusunda görüşmelerde bulunmak üzere dün akşam Diyarbakır`a gelen Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ve AKP kurmaylarının Diyarbakır`da kanaat önderleri ve STK temsilcileri ile yapacağı görüşmede `isim` tartışması çıktığı iddia ediliyor. (M. Sait Adiyaman-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir