• DOLAR 32.342
  • EURO 35.117
  • ALTIN 2239.785
  • ...
Başkan Vekili Aslan'dan "Yol medeniyettir" mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

İlçenin farklı noktalarına birçok kez aile, esnaf ziyaretleri gerçekleştiren Başkan Vekili Aslan, mahalle sakinleriyle de buluşmaya devam ediyor.

İpekyolu Anadolu Lisesi konferans salonunda vatandaşlarla bir araya gelen Aslan, İpekyolu Belediyesi tarafından yapılan hizmetleri anlatarak vatandaşlardan gelen istek ve önerileri dinledi. Gerçekleşen toplantıda VASKİ, VEDAŞ, AKSA yetkilileri, belediye başkan yardımcıları, birim müdürleri ve muhtar Mehmet Turan İnan da hazır bulundu.

Mahalle sakinleri, mahallelerine bayanlar için taziye evi ve anaokulu yapılmasını, caddelerin daha iyi temizlenmesini talep ederek, bazı sokaklardaki alt yapı problemlerinin de giderilmesini istedi.

Vatandaşlar, ayrıca Erzurum Sokak civarında kavşakların kesiştiği yerde trafik sinyalizasyon sisteminin olmasını ve imarla ilgili sorunların da çözülmesini taleplerini ekledi.

“Mahalle buluşmalarını çok faydalı buluyorum”

İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sinan Aslan, yoğun iş temposuna rağmen mahalle toplantılarını aksatmadan gerçekleştirmeye özen gösterdiklerini ifade ederek, “Vatandaşlarla birebir tanışmak, onların istek ve taleplerini dinlemek beni mutlu ediyor. Şerefiye Mahallesi merkez mahallelerimizden ve sorunların az olduğu yerlerden, bu da bizi sevindiriyor. Bizden taziye evi talebiniz var. Normalde taziye evlerini mahalle sakinleri yapar. Taziye evinin yapılmasını istediğiniz yer TOKİ’ye ait. TOKİ her ne kadar devlet kurumuysa da ticari bir işletme. Bu araziyi TOKİ’den satın almamız mümkün değil. Belediyemizin bütçesi kısıtlı zaten pandemi nedeniyle de gelirlerimizin üçte ikisini kaybettik. Bu konuda söz veremem böyle bir çalışmamız yok.” diye konuştu.

“Yol medeniyettir”

Yeni yollar ve sokaklarla İpekyolu’na değer kattıklarını da vurgulayan Aslan, konuşmasına şöyle devam etti:

“Çoğu mahallemizde yeni yollar açtık, burayı da arkadaşlarımız incelesin. Ayrıca depremden sonra kentin imar planını Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yapmış, bizim bunu değiştirme imkanımız yok. Vatandaşlar bence daha bilinçli olmalı, çok ortaklı, hisseli parseller var. Bu parsellerde yola terkin yapılması gerekiyorsa yapın. Bizde sizlere hemen yeni yollar açalım, yol medeniyettir.”  

Mahalle Muhtarı Mehmet Turan İnan ve sakinlerde ziyaretten memnuniyet duyduğunu belirterek Başkan Vekili Aslan'a teşekkür etti. (İLKHA)









Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir