• DOLAR 32.448
  • EURO 34.76
  • ALTIN 2439.979
  • ...
SpaceX'ten, uzayı uydu çöplüğüne çevirecek 60 yeni uydu daha...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Elon Musk'ın sahibi olduğu SpaceX şirketi, dünyanın ulaşılamayan her noktasına internet götürme adı altında, geçtiğimiz aylarda 800'den fazla Starlink internet uydusunu uzaya göndermişti.

Şirket, Falcon 9 roketiyle 60 Starlink uydusunu daha ABD'nin Florida eyaletindeki Cape Canaveral Hava Kuvvetleri İstasyonu'ndan uzaya gönderdi.

UYDU SAYISI BİNE YAKLAŞIYOR
Şu anda yörüngede 895 Starlink uydusu bulunuyor. Yeni fırlatılan uyduların da eklenmesiyle bu sayı 955'e yükselecek ve bir sonraki fırlatmada Starlink uydu sayısı bini geçecek.

FALCON 9'DAN YENİ REKOR
Fırlatmadan sonra okyanustaki drone gemisine inen Falcon 9 roketi, yeni bir rekora daha imza attı.

İlk olarak Eylül 2018'de Telstar 18 Vantage uydusunu fırlatan aynı Falcon 9 roketi, yeni Starlink göreviyle birlikte 7. kez kullanılmış oldu ve rekor kırdı.

Spacex şirketine 10 milyar dolara mal olacak Starlink projesi başarılı bir şekilde hayata geçirilirse, bir müddet sonra uzay uydu çöplüğüne dönecek.

DAHA FAZLA UYDU GEREKİYOR
SpaceX CEO'su Elon Musk, 900'ü aşkın uydunun "kayda değer" bir küresel kapsama alanı için yeterli olacağını bildirse de internet hızının, SpaceX tarafından taahhüt edilen 100 megabite yaklaşması için daha çok uydu fırlatılması gerekiyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir