• DOLAR 32.571
  • EURO 34.993
  • ALTIN 2441.78
  • ...
İnternet kafeler gençliği yozlaştırıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK - İdil`de(Hezex) en kuytu köşelerde açılan ve denetlenmeyen internet kafelerin adeta ahlaksızlığın yayıldığı mekanlar haline geldiğini belirten vatandaşlar internet kafeler ile ilgili acil tedbirlerin alınması gerektiğini söylediler.

 

23 bin nüfuslu ilçede 22 tane internet kafe bulunuyor. Gece 02.00`lere kadar açık tutulan kafelere genelde 18 yaşından küçükler gidiyor.

 

İnternet kafelerin en kuytu köşelerde açıldığını ve bu kafelerin denetimsiz olduğunu belirten Molla Nezir Yılmaz, İnternet kafelerin 18 yaşından küçük kişilerin uğrak yeri haline geldiğini ifade ederek bu gibi yerlerde sigara ve uyuşturucu gibi kötü alışkanlıkların hızla yayıldığını söyledi.

 

Mahalle sakinlerinden M.S.N. ise evlerinin yanı başında açılan internet kafelerin ailelerini rahatsız ettiğini söyledi. İnternet üzerinden yapılan mesajlaşmalarla gençlerin ahlaksızlaştırıldığını ifade eden M.S.N. internet cafelere sık sık giden gençlerin saygısızca davranışlarda bulunduğunu söyledi.

 

Çocuklara internet üzerinden hazırlanan ödevlerin verilmemesi gerektiğini ifade eden A.H.T. bu durumun öğrencileri tembelleştirdiğini belirtti. A.H.T. \" Hazır lokmaya alışan öğrenciler pasifleşip hantallaşıyorlar. Bunun yanında ödevlerini hazırlarlarken başka sitelere de giriyorlar.\"ifadelerini kullandı. (M.Şerif Aşkın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir