• DOLAR 32.333
  • EURO 35.184
  • ALTIN 2241.646
  • ...
Mardin Valisi Demirtaş’tan ‘’Kızıltepe Çevre Yolu” müjdesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde şehir merkezi içinde oluşturduğu araç trafik yoğunluğunu rahatlatacak ikinci ana ulaşım ağı olacak çevre yolunun açılması ve kullanıma hazır hale getirilmesi konusunda istişare toplantısı gerçekleştirildi.

Mardin Büyükşehir Belediyesinde gerçekleştirilen çevre yolu projesinin toplantısına Vali Mahmut Demirtaş’ın yanı sıra Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Murat Süzen, Kızıltepe Kaymakamı Hüseyin Çam, Fen İşleri Daire Başkanı Cebrail Aslan, İmar Müdürleri ve Karayollarından temsilciler katıldı.

Yaklaşık 17 kilometre uzunluğunda ve 30 metre genişliğinde iki gidiş, iki de geliş olmak üzere toplam 4 şeritten oluşan Kızıltepe ilçesinin trafiğini büyük ölçüde rahatlatacak proje Vali Mahmut Demirtaş başkanlığında harita üzerinde detaylı incelendi.

Kızıltepe çevre yolu projesinin bitmesi durumunda, günde yaklaşık 10 bin aracın geçiş yaptığı 9 kilometresinin Kızıltepe ilçesinin içinden geçen tarihi İpekyol’unun trafik yoğunluğu da rahatlamış olacak.

Mardin Valisi Mahmut Demirtaş, konu ile ilgili olarak, “Kızıltepe ilçemiz hem yüz ölçümü hem de nüfus bakımından birçok ilimizden daha büyük. Haliyle araç sayısı fazla oluyor. Ayrıca Kızıltepe ilçemizin içerisinden geçen tarihi İpekyol’u birçok il ve ilçemizin bağlantı yolunu oluşturuyor. Maalesef bu durum bazen kazaları da beraberinde getiriyor. Vatandaşlarımızın da çevre yolu için talepleri vardı. Bütün bu unsurları göz önünde bulundurarak inşallah en kısa sürede bu projemizi hayata geçireceğiz.” diye konuştu. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir