• DOLAR 32.448
  • EURO 34.76
  • ALTIN 2439.979
  • ...
En kolay vatandaşlık veren ülkeler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Birçok ülke kendi sınırları dışındakilere de vatandaşlık hakkı veriyor. Ancak bunun bazı şartları var. İşte dünyada en kolay vatandaşlık veren ülkeler...

 Amerika Birleşik Devletleri

Her ne kadar son yıllarda Trump yönetimiyle birlikte çeşitli mevzular sıkıntıya girse de, ABD'nin bu konuda çeşitli yasaları mevcut. Bir kere kendileri parasız vatandaşlık veren ülkeler arasında yer alıyor, o yüzden epey önemli. Ancak yine de cebinizde bir miktar paranızın olması gerekiyor, zira ABD sizden kendi topraklarında iş kurmanızı istiyor. Daha sonra 5 yıl içerisinde toplam 2,5 yıl ABD'de kalırsanız vatandaşlık başvurusu yapabiliyorsunuz.

İngiltere

Ağır toplara vatandaşlık nispeten kolay gibi gözüküyor. Ancak astarı yüzünden tehlikeli. İngiltere de parasız vatandaşlık veren ülkeler arasında, fakat ülkede yatırım yapmanız gerekiyor. Ankara Antlaşması sayesinde, iş kurarak; İngiltere'de oturma ve çalışma izni alabilirsiniz. Eğer işinizi büyütüp başarılı olursanız, vatandaşlık başvurusu yapabiliyorsunuz. Hemen şunu hatırlatayım; 1963 yılından bu yana devam eden Ankara Antlaşması 31 aralık 2020 tarihinde sona eriyor.

Portekiz

Portekiz vatandaşı olabilmeniz için paranızın olması gerekiyor. 500 bin Euro'luk gayrimenkul alırsanız ya da 1 milyon Euro sermaye girişi yaparsanız vatandaşlık sürecine girebiliyorsunuz. Eğer paranız varsa Portekiz, Avrupa'da vatandaşlık veren ülkeler arasında en basit sürece sahip olanı. Zira başvuru süresince, sadece 35 gün ülkede ikamet etmeniz yetiyor

Cape Verde

“Valla tası tarağı satıp, tropikal bir ada ülkesinde bakkal açacağım,” diyorsanız sizi Cape Verde'ye alalım. Kendisi, Afrika'da vatandaşlık veren ülkeler arasında en tatlısı. Tek yapmanız gereken burada 5 yıl ikamet etmek. Eğer vatandaş olan biriyle evlenirseniz, vatandaşlık için anında başvurabilirsiniz.

Malta

Malta'da parayı veren düdüğü çalıyor. 650 bin Euro'yu veriyorsunuz, tak, size hemen vatandaşlık veriyorlar. Bu kadar kolay. Getirisi de çok yüksek, zira kendisi AB üyesi. İstediğiniz gibi seyahat özgürlüğü, oh mis.

İspanya

İspanya da başka bir paralı vatandaş arayan ülke. Öncelikle 500 bin Euro değerinde bir gayrimenkul almanız gerekiyor. Daha sonra ise bekleyeceksiniz. Size oturma ve çalışma izni verse bile, vatandaşlık için ancak 10 yıl sonra başvurabiliyorsunuz. Ama tabii İspanyol biriyle evliyseniz, 1 yıl ikamet etmeniz yetiyor.

Brezilya

Brezilya yatırımcıya aç, ekonomisini geliştirmek isteyen bir memleket. Bu anlamda Türkiye ile epey benzeşiyor. Eğer buraya gidip de yatırım yaparsanız, tek yapmanız gereken 4 yıl burada ikamet etmek. 4 yılın sonunda rahatça başvurabiliyorsunuz.

Kanada

Eğer ‘nitelikli' bir çalışansanız Kanada'dan vatandaşlık almanız oldukça kolay gibi. Kalifiye vatandaş arayan ülke Kanada. Yapacağınız ilk iş, nitelikli göçmen olarak başvurmak. Eğer olursa, 3 yıl ikametin ardından vatandaşlık için başvurabiliyorsunuz.

Dominika

Hemen söyleyeyim, Dominika, Birleşik Krallık'a bağlı bir memleket ve 50'den fazla ülkeye vizesiz giriş yapabiliyorsunuz. Vatandaşlık alabilmeniz içinse 100 bin Dolar'lık yatırım yapmanız gerekiyor. Beklemesi derdi tasası yok. Hemen size sunuyorlar vatandaşlığı, siz de dilediğiniz gibi geziyorsunuz.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir