• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
 Dağıstan`da Dini Yayınlara Baskılar Artıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dağıstan`da İslami içerikli sesli ve görüntülü yayınlar üreten bir firmanın tüm teknik araçlarına el konuldu.

Asans Kafkas`ta yer alan habere göre ülkenin başkenti Mahaçkale`de faaliyet gösteren Huda Media Merkezi müdürü Karim Aliyev, güvenlik güçlerince ofislerinde yapılan inceleme sonucunda bilgisayarlar ve teknik donanıma el konulduğunu açıkladı. Mali suçlarla mücadele şubesi ise konuyla ilgili bilgi sahibi olmadığını açıklıyor.

Huda Media Merkezi müdürü Karim Aliyev, "Mali suçlar polisleri, yasaklı kitaplar hakkındaki İçişleri Bakanı Abduraşid Magomedov imzalı arama emrini gösterdi. Kibar davranan polisler tüm ekipmanları mühürledi ve beraberinde götürdü. Hepsinin tam ve korunmuş olarak geri getirilmesini umuyoruz, teknik araçlarımız çok pahalı, değeri yarım milyon rubleden fazla" açıklamasında bulundu.

Mahaçkaleli İdris Yusupov arama ve inceleme amacıyla ürünlere el konulması işleminin İslami ürünler satan bütün mağazalarda gerçekleştirilmediğini kaydediyor. Yusupov "Aramalar her yerde yapılmıyor. Polislerin ellerinde incelenmesi gereken mağazaların listesi var ve hepsi farklı tavır sergiliyor. Bazıları kibar, bazıları ise kaba davranıyor" dedi. Yusupov, bilgisayar programlarının yasallığının tespiti için tüm teknik araçlara el konulması gibi uygulamaların İslami eseler yayınlayan kurumlara baskı anlamına geldiğini düşünüyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir