• DOLAR 32.395
  • EURO 35.057
  • ALTIN 2326.372
  • ...
Kremlin Kuzey Kafkasya`da Başkanları Değiştirmeye Niyetli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğruhaber-Dış Haberler Servisi-Riyad Makaev

Moskova - Dağıstan`da yapılan değişiklikten sonra İlk değişecek aday bu Eylü`de yaklaşan seçimlerde İnguşetya`nın Cumhurbaşkanı Yunus-Bek Yevkurov. Tek değişmeyecek lider ise Kremlin tarafından Çeçen Cumhuriyeti Başkanı Ramzan Kadirov gösterildi.

Kremlin`in Dağıstan`da yaptığı değişiklik sadece Kuzey-Kafkasya Cumhuriyetlerinde yapılacak olan değişiklerin bir başlangıcı olduğunu söyleyen Kremlin`deki bir kaynak, Luzey Kafkasya`da Soçi Olimpiyatları öncesi istikrarı sağlamak adına Ramzan Kadirov gibi sert liderlerle ihtiyaç duyduğunu da söyledi. Bu bilgiyi güvenlik hizmetleri üst düzey bir kaynak tarafından teyit edildi.

İnguşetya, 8 Eylül 2013 yılında Cumhurbaşkanlığı seçimleri yapılacak veya Kremlin tarafından atama gerçekleştirecek. Kremlin şimdiden Ramzan Kadirov gibi sert tuttuğunu koparan ve kontrollü şahsiyetleri aramaya başladı.

Kuzey Kafkasya`da Olipiyat öncesi rotasyon İnguşetya ile sınırlı değil. Kuzey Kafkasya cumhuriyetlerinin birkaç bölgedeki başkanları erken tahttan feragat etmesi ve Rusya Devlet Başkanı tarafından Cumhurbaşkan Vekili atanması olasılığı çok yüksek.

Öteyandan Kafkasya Emirliği Soçi Olimpiyatları yaptırmayacaklarını ve 2014`te Rusya`yı kana bulacakları konusunda uyarılarda bulunuyorlar. Çeçenya Vilayeti Mücahidlerin Komutanı Mahran İzrailov yaptığı bir konuşmada "2014`de kadar bizi yok etmeye çalışan Rus ve yandaşları Soçi Olimpiyat zamanı gelince bizim gücümüzü görecekler” dedi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir