• DOLAR 32.223
  • EURO 34.933
  • ALTIN 2444.474
  • ...
HAMAS'tan Biden'a çağrı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAMAS Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniye, yaptığı yazılı açıklamada, ABD politikalarının bölgede ve dünyadaki istikrarı bozduğuna dikkat çekti.

Filistin halkının, son yıllarda Amerikan yönetimlerinin işgalci siyonist rejim lehine aldığı kararlardan mustarip olduğunu söyleyen Heniye, Trump ve yönetiminin işgali en çok destekleyenler olduğunu ifade etti.

Heniye, Biden'e çağrıda bulunarak, "Yeni seçilen yönetimden, Yüzyılın Anlaşması planından, Kudüs'ün İsrail'in başkenti olarak kabul edilmesi ve ABD Büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınması kararından vazgeçmesini istiyoruz" ifadesini kullandı.

Heniye ayrıca, Filistinli Mülteci meselesini tasfiye etme girişimleriyle ilgili tüm kararları, özellikle de BM Filistin Mülteciler için Yardım ve Çalışma Ajansı'na verilen desteği sona erdirme girişimlerinin kaldırılması çağrısında bulundu.

Amerikan yönetiminin Filistin halkının iradesine saygı duymaya çağıran Heniye, öte yandan işgalle normalleşmeyi empoze etmek için bölge ülkelerine ve halklarına baskı yapmayı da bırakmaya çağırdı.

ABD Başkanı Donald Trump, 28 Ocak'ta Beyaz Saray'da Netanyahu ile düzenlediği ortak basın toplantısında "Yüzyılın Anlaşması" planını kamuoyuna duyurmuştu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir