• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Heniyye'den "Mukaddesatımıza yönelik saldırılara karşı Müslümanlar tek ses olmalı" çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye Alem-i İslam İlişkileri Merkezi (TAİM) ve Uluslararası Kudüs ve Filistin’e Destek Birliği işbirliğiyle online olarak düzenlenen Birinci Beytu’l Makdis Öncüleri Konferansında yaptığı konuşmada Hamas lideri Heniyye, “Filistin davasını tasfiye ve örtbas etmeye çalışan Trump’ın kendisi bugün seçimi kaybedebilir ve ancak davamız ilelebet devam edecektir.” ifadelerini kullandı.

Heniyye açıklamasında, ABD yönetimi’nin, Filistin konusunda tek taraflı hareket ettiğini, mazlum Filistin halkının meşru haklarını görmezden geldiğini ve siyonist yahudilerin emellerine hizmet ettiğini vurguladı.

Mukaddesatımıza yönelik saldırılara karşın tüm Müslümanların tek ses olması gerektiğinin altını çizen Heniye, İslam ümmetinin kendi içindeki problemlere sırt çevirip siyonist işgal rejimi başta olmak üzere gerçek düşmanlarıyla mücadele etmesinin zamanı geldiğini belirtti.

Düzenlenen konferansta "Yüzyıl Anlaşması ve Bölgede Yaşanan Olaylar" başlığı altında bir konuşma gerçekleştiren Heniyye, işgal altındaki Kudüs ve Mescid-i Aksa’ya azim ve kararlılıkla sahip çıkılması gerektiğini ifade etti.

Diğer taraftan Uluslararası Birinci Beytu’l Makdis Öncüleri Konferansının, 8 Kasım Pazar yapılacak farklı oturumlarla son bulacak. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir