• DOLAR 32.57
  • EURO 35
  • ALTIN 2459.898
  • ...
​Adana’dan İzmir’e 8 TIR insani yardım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Depremzede vatandaşların yaralarını sarmak ve temel ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla, Adana Valiliği ve Kızılay koordinesinde hayırseverlerden toplanan gıda ve temel yaşam malzemeleri deprem bölgesine gitmek üzere yola çıktı.

İzmir'de 30 Ekim'de Seferihisar ilçesi açıklarında 6,6 büyüklüğünde meydana gelen 114 kişinin hayatını kaybettiği, bin 35 kişinin de yaralandığı depremin yaraları sarılıyor. Bu kapsamda Adana'dan İzmir'e 8 TIR dolusu insani yardım gönderildi.

Adana Valisi Süleyman Elban, Vali Yardımcısı Huriye Küpeli Kan, Kızılay Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı ile STK temsilcilerinin de katıldığı uğurlama programında yaptığı konuşmada depremde hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet, yaralı vatandaşlara ise acil şifalar diledi.

Elban “Depremin olduğu ilk günden itibaren, önce ekiplerimiz alana intikal etti, ardından da değişik tarihlerde yardımlarımız gitti. Birçok vatandaşımız şu anda yardıma muhtaç durumda. Ülkemizin her tarafından insanlar deprem bölgesi için seferber oldu. Valiliğimiz koordinesinde yardım ulaştırmaya çalışıyoruz. Dün 2 TIR su gitti. Bugün de ilimizdeki hayırseverlerimizin hazırladıkları yardım TIR'larını gönderiyoruz.” dedi.

İstasyon Meydanı’nda toplanan TIR'lar Vali Süleyman Elban ve STK temsilcileri tarafından uğurlandı. (İLKHA)

 





Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir