• DOLAR 32.529
  • EURO 34.804
  • ALTIN 2472.336
  • ...
'Evlilik dışı ilişkileri normal gösteren' diziye RTÜK'ten ceza
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

RTÜK, 'Sadakatsiz', 'Ramo' ve 'Öğretmen' dizileri ile 'MasterChef Türkiye', 'Gündem Özel', 'Derin Futbol' programlarının yayınlandığı kanallara para cezası kesti.

'Evlilik dışı ilişkileri normal gibi gösteren, çocuk ve gençleri olumsuz yönde etkileyebilecek rol modeller oluşturan' gerekçesi ile 'Sadakatsiz' dizisinin yayınlandığı Kanal D'ye, şiddet ve işkence görüntüleri içeren sahnelerinden dolayı 'Ramo' dizisinin yayınlandığı Show TV ile öğretmenlik mesleğinin itibarını zedelediği kanaatine varılan 'Öğretmen' dizisini ekranlara taşıyan FOX TV'ye idari para cezası uygulanmasını kararlaştırdı.

RTÜK, TV 8'in "MasterChef Türkiye" programında bir yarışmacıyı ağlatarak, stüdyodan çıkmasına sebebiyet verebilecek derecede yüksek ses tonu ile sarf edilen ifadeler ve yarışmacıya bağırılmasının insan onurunu zedelediği hükmüyle yayıncı kuruluşa idari para cezası verilmesi kararlaştırıldı.

Derin Futbol isimli spor programı yayında dilin düzeysiz, kaba ve argo kullanımına yer verildiği uzman raporu ile tespit edilerek Beyaz TV'ye 6112 sayılı Kanun'un ihlali nedeniyle idari para cezası verildi.

Her hafta rutin olarak gündeme alınan vatandaşları kandıran yayınlara ilişkin raporlar neticesinde, sağlık beyanıyla sahte ürün ve ilaç pazarlaması yapılan Anadolu TV, Nehir, Süper TV ve Dolunay INT televizyonlarına ise ağır yaptırımlar uygulandı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir