• DOLAR 32.48
  • EURO 34.848
  • ALTIN 2440.251
  • ...
Silvan`da 2 ayda 7 araç çalındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Silvan`da hırsızlık vakalarındaki artış ilçe halkını zor durumda bırakıyor. Son iki ay içerisinde 7 aracı çalındığı ve işyerlerinin soyulduğu ilçede, halk, yetkilileri hırsızlık vakalarının önüne geçmeye çağırdı.

 

Karabehlül caddesi üzerinde bulunan aracı 1 Şubat Cuma günü gündüz ortasında çalınan Fatih Işıktaş, 15 gün geçmesine rağmen aracının bulunmadığını söyledi. Aracının bulunması için gerekli tüm yerlere başvurduğunu ifade eden Işıktaş, \"İçişleri bakanı müsteşarını aradım, kaymakamlığa gittiğim, emniyete bildirdim ve halen bir sonuç alamadım. Bu mağduriyetimin giderilmesini istiyorum\" dedi.

 

Silvan`ın küçük bir yer olmasına rağmen iki ayda 7 aracın çalındığını ve şimdiye kadar bir sonuç alamadıklarını ifade eden Işıktaş, \"MOBESE kameraları ve vatandaşlara ait işyeri kameraları var. Eğer biz kırmızı ışıktan geçtiğimizde bize ceza gelebiliyorsa devletin bunu da çıkarması lazım\" diye konuştu.

 

Atatürk Caddesi üzerinde bakkal dükkanı işleten Remzi Aslan ise; akşam işyerini kapattıktan sonra hırsızların, binanın koridorundan duvarı delip işyerine girdiklerini ve bin TL civarında sigara ile yaklaşık 600 TL bozuk para çaldıklarını söyledi. Aslan, \"bu dönemde artık insan evine bile rahat gidemiyor. İşyerlerimizde mi yatalım, ne yapalım, bu hırsızlık nereye kadar gidecek?\" Diye sordu.

 

Mağdur durumda olduklarını ifade eden Aslan, \"Buna bir çözüm bulmalarını istiyoruz. Ne yapalım biz de işimizi gücümüzü bırakıp hırsızlık mı yapalım. Bu memlekette kanun yok mu, çok mu zordur bunları çıkarmak\" dedi.

 

Yan taraflarındaki boş binanın gece gündüz balicilerin yeri olduğunu buna rağmen hiç kimsenin müdahale etmediğin ileri süren Aslan, mağduriyetlerin giderilmesini istedi. (Yusuf Batı - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir