• DOLAR 32.584
  • EURO 34.922
  • ALTIN 2431.42
  • ...
`Cehenneme Odun Taşıyan Herkes Hesap Vermelidir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ANKARA - Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Darbe ve Muhtıraları Araştırma 28 Şubat Alt Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel, darbeye teşebbüs eden askerlerin tutuklanması ve tutuklama süreleri ile ilgili olarak tek hassasiyetlerinin, hak ihlallerine sebep olabilecek işlerin uzaması olduğunu söyledi. Karayel, "Tabiri caizse cehenneme odun taşıyıcılığı yapan kimler varsa, bunların hepsi suç işlemiş ise bunların suçunun karşılığı neyse, hukuk karşısında gidip hesap vermeliler. Suçsuz olanlar da suçlu olanlar da ayıklanmalıdır.” dedi.

Karayel şöyle devam etti, 28 Şubat darbesi için komisyonun kurulmasının önemine dikkat çeken Karayel, bu çalışmalar ile toplumda bilinçlenmenin olduğunu ifade etti. Karayel, “Yapılan zulümleri, işkenceleri, yapılan hukuksuzlukları gözler önüne serdi. Hukuksuzlukların ortadan kaldırılması için Meclis`in kendi iradesine sahip çıkması lazım. Şu anda da Meclis kendi iradesine ve milletin iradesine sahip çıkıyor. Onun için bu darbeleri ve muhtıraları araştırma komisyonu kuruldu. Geçmişi ile yüzleşiyor Türkiye. Yavaş yavaş olabilecek bir şey, hemen birden bire 50 yıllık tarihi 10 güne bir aya sığdırmanız mümkün değil.” diye konuştu.

"HUKUK KARŞISINDA BUNLARIN BİR CEZAİ KARŞILIĞI VAR"

Darbelerle hesaplaşmanın devam ettiğini aktaran Karayel, Ergenekon ve Balyoz’daki tutuklamalardan kamuoyunda rahatsızlık duyanlar olduğunu belirterek, şöyle konuştu: “Evet, kimsenin tutuklanmaması lazım ama kim hukuksuzluk yapıyorsa da hukuk karşısında bunların da bir cezai karşılığı var. Onun için hukuk düzenini kurmak kolay bir iş değildir. Yavaş yavaş bunlar oluyor, bunları görmenin de mutluluğu içindeyiz.”

"BİN YIL SÜRECEK DENİLEN BİR HAZIRLIĞIN ARKASINI 3-5 AYDA TOPARLAYAMAZSINIZ"

Devam eden 28 Şubat soruşturması için ise Karayel, bin yıl sürecek denilen bir hazırlığın böyle 3 ayda, 5 ayda arkasının toparlanmasının, bunu hukuksal delillerle destekleyerek bir iddianame oluşturmanın ve bunun neticesini almanın kolay bir iş olmadığını söyledi. Karayel, sözlerine şöyle devam etti: “Bununla ilgili hazırlık yapan kurumlara baktığımız zaman derin devletin yaptığı iş ve işlemlerin kısa süreye sığdırılması söz konusu olamaz. Eline gelen bilgiler, deliller güçlü olduğu müddetçe bunları yeniden gündeme getiriyor. Bu doğrultuda ifadelere başvuruluyor, tutuklama olacaksa tutuklama talebiyle mahkemeye sevk ediyor, yoksa bırakıyor. Bunlar, bu ülkede olması gereken hukuk kurallarıdır. Bu kurallara hepimiz uyuyoruz, herkes de uyacak.”

"İNŞALLAH TÜRKİYE`DE DARBE DÖNEMİ KAPANMIŞ, ARTIK SİVİL SİYASET GELECEĞE HAKİMDİR"

Yargı süreci için ise buna hukukun karar vereceğini bildiren Karayel, “Bu, hemen neticelenmeyebilir. Evet, bu işte canı yananlar olabilir, sıkıntı çekenler olabilir. Keşke olmasa ama o zaman denilir ki ‘bu darbeciler darbeye teşebbüs etmemelidir’ hem edeceksiniz, hem ülkede sivil siyaseti yok edeceksiniz, Türkiye’nin ekonomisini batıracaksınız, tabiri caizse Türkiye’nin geleceğini karartacaksınız, bundan dolayı da hesap vermek istemeyeceksiniz’ bu da olmaz. Kimse bunlara vesile olanlar, tabiri caizse cehenneme odun taşıyıcılığı yapan kimler varsa, bunların hepsi suç işlemiş ise bunların suçunun karşılığı neyse hukuk karşısında gidip hesap vermeliler. Suçsuz olanlar da suçlu olanlar da ayıklanmalıdır. Türkiye, böylece geçmişi ile yüzleşip gelecek nesillere müreffeh ülke bırakmalıdır. Aksi takdirde her 10 yılda bir bu darbecilerle yüzleşmek zorunda kalırız. İnşallah, Türkiye’de bu darbe dönemleri kapanmıştır ve sivil siyaset bundan sonra Türkiye’nin geleceğine hakimdir.” sözlerini ifade etti.

cihan

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir