• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Eğitim Bir-Sen ile TÜGVA arasında protokol imzalandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

İmza töreni Diyarbakır merkez Kayapınar ilçesinde bulunan Türkiye Gençlik Vakfı Diyarbakır Şubesi yerleşkesinde düzenlendi.

İmza töreninden sonra yapılan ve yapılacak çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulunan Eğitim Bir-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Ramazan Tekdemir, amaçlarının Diyarbakır'da öğrencilere milli ve manevi değerleri aktarmak ve o değerlerin anlamını yüklenmiş nesillerin oluşmasına katkı sunmak olduğunu söyledi.

“Çocuklarımıza milli ve manevi değerleri beraber aktaracağız”

Tekdemir, “Bu amaçla da çocuklarımıza milli ve manevi değerleri aktarım sürecinde onlara çeşitli kitaplar ulaştıracak, etkinliklerle besleyeceğiz. Yaptığımız çalışmalar kapsamında seminer ve konferanslarımız olacaktır. Bunlar, pandemi kapsamında yüze-yüze ve uzaktan eğitim faaliyeti şeklinde gerçekleşecektir.” dedi.

Diyarbakır'ın çok kadim bir geçmişinin olduğunu hatırlatan Tekdemir, “Amacımız Diyarbakır'ın kadim geçmişini oluşturan kültür üyeleriyle bu zeminde toplumsal bir bilinç, refleks ve hassasiyet meydana getirmektir. Aynı şekilde çocuklarımız içerisinde kadim geçmişini bilen ve geleceğini geçmişin izinde arayan bir gençlik oluşturmaktır.” ifadelerini kullandı.

Yapılan protokol vesilesiyle belirlenen amaçlar doğrultusunda tüm imkanlarını seferber edeceklerini söyleyen Tekdemir, “Bu anlamda bizler de milli ve manevi değerleri yüklenmiş bir gençlik oluşturmak ve bu gençliğin oluşumuna katkı sunmak üzere her türlü desteğimizi bu protokolü vasıta bilerek seferber edeceğiz inşallah.” şeklinde konuştu.

“Diyarbakır gençliği, çok güzel çalışmalara muhatap olacak”

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Diyarbakır İl Başkanı Mahmut Yağmur ise “Türkiye Gençlik Vakfı olarak Milli Eğitim Bakanlığıyla yapmış olduğumuz iş birliği çerçevesinde ortaokulda medeniyet değerler ve lisede de medeniyet düşünce kulübü üzerinden çalışmalarımızı yürütmekteyiz.” dedi.

Bundan önceki süreçte de Eğitim Bir-Sen'le ortak çalışmalar yaptıklarına dikkati çeken Yağmur, “Buradaki amacımız, artık bunun münferit çalışmalar kapsamından çıkarılıp daha sistematik protokol çerçevesinde basına ve kamuoyuna deklare etmekti. Elhamdülillah bunu da çok güzel bir protokolle taçlandırmış olduk. Önümüzdeki süreçte Diyarbakır gençliği, bu çalışma ve iş birliği çerçevesinde çok güzel çalışmalarla muhatap olacaklar. Güzel projeler ve faaliyetlerle elimizden geldiğince çalışmalarımızı devam ettireceğiz inşallah.” diye belirtti. (İLKHA)













Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir