• DOLAR 32.446
  • EURO 34.737
  • ALTIN 2440.848
  • ...
Sosyal mesafe etiketi yerine Macron'un posterlerini kullandılar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un İslam dini hakkında haddi aşan sözlerine ve Fransız dergi Charlie Hebdo'nun İslam'a savaş açan ve provokasyon içeren sözde "karikatür" küstahlığına tepkiler artarak devam ediyor.

Macron'un, İslam düşmanlığına ve Hazreti Muhammed (Sallallahu Aleyhi Vesellem)'e hakaret eden sözde karikatürleri devlet binasına yansıtmasına, Malatyalılardan farklı bir tepki geldi.

Malatyalılar, Macron'un posterlerini çarşı merkezi ve WC girişlerinde sosyal mesafe etiketi olarak kullanmaya başladı.

İslam'a, Hazreti Muhammed'e ve aziz davasına canları ve kanları pahasına sahip çıkacaklarını belirten Malatyalılar, tüm İslam ülkesi liderlerinin ve Müslümanların, haddini aşan Macron'a tepki vermeleri ve Fransız mallarını boykot etmeleri çağrısında bulundu.

"Kanımızın son damlasına kadar İslam davasına sahip çıkacağız"

İslam'a ve Hazreti Peygamber'e hakaret eden Macron'a tepkilerini dile getirmek için böyle bir çalışma içerisine girdiklerini kaydeden Murat Şimşek, "Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron şu an ümmetin ayakları altındadır. Peygamber Efendimiz'e olan sevgimizi sınamasınlar. Biz bir ölür, bin diriliz. Buradan tüm İslam ümmetine sesleniyorum! Kendilerince Peygamber sevgimizi ölçüyorlar. Bugün bu hadsizliğe ses çıkarmazsak, yarın başka bir şey yaparlar. Herkesin elinden gelen tepkiyi vermesi ve artık ümmetin uyanması lazım. Biz Macron'u buraya layık gördük ve posterlerini yer işaretleri olarak tuvaletin girişlerine yapıştırdık. Malatya'mızın dört bir yanına Macron'un posterlerini yere yapıştırmışız. Canım, kanım, annem, babam, çocuklarım, malım, mülküm hepsi Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed (Sallallahu Aleyhi Vesellem)'e fedadır. Kanımızın son damlasına kadar inşallah bu davaya sahip çıkacağız. Rabbimin izniyle Macron'a da bunun hesabını çok ağır bir şekilde ödeteceğiz." dedi.

Malatyalılar Macron'a öfkelerini dillendirdi

Macron'u ayaklarının altında çiğnediklerini belirten esnaftan Kadir Karadağ, "Bu imansıza atlara çakılan nalları çakacağım. Çünkü bu ona layık. Bu kafir kim oluyor ki Peygamber Efendimiz'e dil uzatıyor. Nerenin iti, hangi devletin köpeği olmuş, kendini ne zannediyor?" diyerek tepkisini dile getirdi.

"Gelen müşteriler hem sosyal mesafe kuralına uysun hem de hadsiz Macron ayaklarının altında kalsın diye yaptık"

Malatyalılar olarak Macron'un İslam'a ve Peygamber Efendimiz'e yaptığı hakarete sessiz kalmamak adına posterlerini milletin ayaklarının altına serdiklerini dile getiren İrfan Yılmaz şöyle konuştu:

Macron'a olan tepkimizi sosyal mesafe kuralları gözeterek birer metre arayla posterlerini ayaklarımızın altına aldık. Gelen müşteriler hem sosyal mesafeye uysun hem de hadsiz Macron ayaklarının altında kalsın. Bunların birkaç kelimesiyle Peygamber Efendimiz'e bir zarar dokunmaz ama Peygamber Efendimiz bir hadis-i şerifte, 'Bir kötülük gördüğünüz zaman elinizle, gücünüz yetmezse dilinizle, ona da gücünüz yetmezse kalbinizle buğz ediniz.' diye buyuruyor. Bizim de elimizden gelen buydu. Yapılan hadsizliğe ve hakarete bu şekilde tepkimizi verdik. Peygamber Efendimizin yeri her zaman başımızın üstündedir, Macron gibi aşağılıklar da ayağımızın altındadır. Tüm Müslüman liderlerden tepki vermelerini ve Fransız ürünlerini boykot etmelerini istiyoruz. Buradan Macron'a rahmetli şairimiz Necip Fazıl Kısakürek'in bir sözüyle seslenmek istiyorum. 'Deden bile söndüremedi İslam'ın nurunu sen mi söndüreceksin Ebu Cehilin torunu' Bunlar kendilerince Peygamber Efendimiz'e hakaret etmeye çalışarak sinir uçlarımızla oynamaya çalışıyorlar. Peygamber Efendimiz bizim kırmızı çizgimizdir. Kimsenin ona hakaret etmesine izin vermeyeceğiz.

"Tepkimiz sadece posterleri ayaklarımızın altına almakla kalmayacak"

Macron'a olan tepkilerini sadece posterlerini ayaklar altına almakla yetinmeyeceklerini, daha büyük tepkiler de vereceklerini dile getiren Cebrail Akyol, "Macron domuzunu ayaklarımızın altına alarak lanetliyoruz." dedi.

"Macron layık olduğu yere konulmuş"

Vatandaşlardan Ali Dinçer,"Peygamber Efendimiz yeryüzüne indirilen en değerli insan ve Resul'dür. Peygamberimiz bizim canımız, ciğerimizdir. Onun için canımız fedadır. Kardeşlerimizin yaptıkları bu duyarlı tepkiden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Tam Macron'un layık olabileceği yere koymuşlar." diye konuştu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir