• DOLAR 32.34
  • EURO 35.208
  • ALTIN 2246.716
  • ...
KPSS ön lisans oturumu sona erdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Saat 10.15'te başlayan sınavda, adaylara genel yetenek ve genel kültür testlerinden toplam 120 soruyu yanıtlamaları için 130 dakika süre verildi.

Sosyal mesafe kuralına dikkat edilerek tek tek sınav salonuna alınan adaylar salon girişlerinde yapılan üst aramasıyla içeri alındı. Sabah 10.15'te başlayan KPSS'nin oturumunda 120 soru sorulurken sınav için 130 dakika süre tanındı.

KPSS ön lisans adayları, saat 10.00'dan sonra sınav binalarına alınmadı. 

Sınava geç kalınca içeri alınmadı

Batman'da sınava 2 dakikayla geç kaldığı için içeri alınmayan bir kız öğrenci, okulun girişinde gözyaşlarına boğuldu.

Sınava geç kalan kızla yaşadığı diyaloğu anlatan Hasan Yağar, yeğenini sınava getirdiğini, o sırada bir kızın, kimliğini unuttuğu için içeri alınmadığını söyledi. Yağar, "Öğrenciyi nüfus müdürlüğüne götürdüm. Orada tekrar yeni fotoğraf çekip işlemlerini yapıp sınava yetiştirmeye çalıştım. İki dakikayla sınavı kaçırdı. Kız öğrenci bu duruma gerçekten üzüldü ve biz de çok üzüldük.  Girişteki görevlilerden ricada bulunduk, bize yöneticilerle görüşeceklerini söylediler. Maalesef öğrenciyi sınava alamadılar. Çok üzüldük keşke öyle olmasaydı." diye konuştu.

Sınava Batman'da giren adaylar İLKHA'ya yaptıkları açıklamada emeklerinin boşa gitmemesini temenni etti.

Adaylardan Mehmet Demir, "Sınava ikinci girişim. Geçen sene 84 puan çıkardım atanamadım.. Paramedik Acil Tıp Teknikeri ön lisans mezunuyum. Şu anda kaç puan alacağım yerine atama olur mu olmaz mı adaletli alımlar olur mu, onu düşünüyorum. Çünkü geçen sene 84 puanla atanamadım. Bakalım artık, hayırlısı Allah’tan." İfadelerini kullandı.

Sınava hazırlanamadığını ifade eden Yunus Çelikbaş, "Ön lisans sınavına ilk defa girdiğim için heyecanlıyım. Paramedik mezunuyum. Bu süreçte sınava hazırlanamadım. Sınava girecek arkadaşlara başarılar diliyorum, inşallah kimsenin emeği boşa gitmez." dedi. (İLKHA)

 



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir