• DOLAR 32.452
  • EURO 34.742
  • ALTIN 2436.38
  • ...
Marketten aldığınız sucuğun orijinal mi hileli mi olduğunu nasıl anlarsınız?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tarım ve Orman Bakanlığı düzenli olarak ürünlerin hileli olup olmadığını araştırıyor. Bu araştırmaların ardından hileli olan ürünlerin arasında en çok bulunan ise sucuk ve pastırma olunca sucuk ve pastırma üreticisi Bayram Bayrak, vatandaşların sucuk ve pastırmanın orijinal olup olmadığını nasıl anlamaları gerektiğini belirtti.

Bayrak, sucuğun rengi ve yağından ürünün orijinal olup olmadığını vatandaşların kontrol edebileceğini belirterek "Sucuk lezzetinden yağından tadından kokusundan en iyisi olduğu anlaşılır.  

Sucuğu tavaya attığımız zaman bombeleşmeyecek, yağ oranı düşük olacaktır. Aşırı yağ katıldığı zaman hiçbir lezzet vermez. Makine görmeyecek fırın görmeyecek. Eski usul güneş kurutması dediğimiz dam kurutması dediğimiz sucuktur" ifadelerini kullandı.

Orijinal sucuğun nasıl tespit edileceğini belirten Bayrak: "Vatandaşların dana etimi mi, hindi eti mi olup olmadığını anlayabilirler. Sucuğu ikiye böldüğünüzde ya da elimizle kırdığımız zaman sucuk kıyma gibi dağılmaz. Un ufak olmaz, un gibi bulgur gibi dökülmez. Et lop bir şekilde kalır içerisini kendisi belli eder. Ağıza atıldığı zaman süngerimsi bir tat almaz.

Sucuk pişirilirken en güzeli ise kendi yağı ile pişirilmesi gerekiyor. Ekstra sıvı yağ tereyağı margarin gibi ürünler kullanmayacak ki vatandaşlar sucuğun tadını alabilsin. Tavaya bir yemek kaşığı su katılacak, oda tava yanmasın tutuşmasın diye, kendi yağı ile sucuk pişecek ki güzelliği olacak" şeklinde konuştu.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir