• DOLAR 32.34
  • EURO 35.197
  • ALTIN 2247.142
  • ...
AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Diyarbakır'daki annelere hakaret  HDP'li milletvekiline tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AK Parti Sözcüsü Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Evlatlarını terör örgütünden kurtarmak için günlerdir HDP Diyarbakır İl Başkanlığı binası önünde nöbet tutan annelerimize hakaret eden HDP milletvekilini kınıyoruz." dedi.

Evlat ve vicdan nöbeti tutan annelere hakaret etmenin vicdansız bir saldırganlık olduğunu belirten Çelik, "HDP’li bir kadın milletvekilinin, çocuk yaştaki evlatları dağa kaçırılan Diyarbakırlı annelerle dayanışmak yerine hakaret etmesi utanç verici bir tutumdur. Evlat nöbeti tutan annelere dönük bu saldırganlık herkes tarafından kınanmalıdır." ifadelerini kullandı.

Çelik, "Evlatlarının terörist projelere lejyoner yapılmasına isyan eden ve 'evladımı istiyorum' diyen annelere 'satılmış' demek ahlak ve vicdan adına kınanmalıdır. Diyarbakır annelerinin yanında olmak bir insanlık görevidir. Diyarbakır annelerine saldıranların terör örgütünün ajandasına insanlıklarını sattıkları açıktır. Diyarbakır anneleri tüm insanlığa yapılan bir çağrıdır. Diyarbakır anneleri ile dayanışma içinde olmak insan olmanın erdemiyle hareket etmektir." diye belirtti.

Diyarbakır annelerinin evlatlarına kavuşma azmini hiçbir şeyin kıramayacağını vurgulayan Çelik, "Diyarbakır annelerinin evlat ve vicdan nöbeti tüm insanlığa yapılmış bir çağrıdır. Evlatlarını lanetli terör örgütlerinden kurtarmak isteyen yeryüzündeki tüm annelerin sesi Diyarbakır’da yükseliyor. Annelik bugün 'Ana gibi yar olmaz, Diyarbakır gibi diyar olmaz' diyor. Bu vesileyle Diyarbakır annelerimizin evlat ve vicdan eylemini buradan bir kez daha selamlıyoruz, annelerimizin ellerinden öpüyoruz." dedi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir