• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Sultan Sasaa Türbesi ihale işlemleri bitti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Diyarbakır (Amed) Valisi Mustafa Toprak`a bilgi veren merkez Sur ilçesi Kaymakamı Aydın Ergün, vakıf binasının kısa bir süre yeni binasına taşınacağını ve bu yeni binada Sur Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı`nın yanı sıra Sosyal Hizmetler Merkezi`ni, Kadın Destek Merkezi`ni ve 200 kişilik konferans salonunu da bünyesinde barındıracağı bilgisini Vali Toprak`a iletti.

 

Vali Toprak, \"Vakıflar verdiği hizmetler ile ilk kurulduğu günden bu yana insanlarımızın sorunlarına ortak olup onların bu sorunlarının giderilmesi için emek verilen ve bu yönüyle de hepimizin baş tacı ve iftihar kaynağı olmuştur. Bizler de bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da vatandaşlarımızın sorunlarını dinlemeli ve bunun vicdanı sorumluluğunu kendi yüreğimizde hissederek vatandaşlarımızın sıkıntılarını gidermek için var gücümüzle çalışmalıyız.\"dedi.

 

Vali Toprak, ziyaretleri esnasında Sur İlçesi`nde gerçekleştirilen Kentsel Dönüşüm Projesi`nin tamamlanmasının ardından hem vatandaşlarımızın daha iyi yaşam standartlarına kavuşacağını hem de bölgede bulunan tarihi ve kültürel mirasların ortaya çıkmasıyla ilimizin turizm anlamında hak ettiği değere kavuşacağını belirtti.

 

Toprak, Diyarbakır`ın ilk Sahabe Valisi adına inşa edilecek Sultan Sasaa Türbesi için de ihale işlemlerinin bitirildiğini, yer tesliminin yapıldığını, gerekli inşaat yapım çalışmalarına başlanabilmesi için gerekli işlemlerin başlatılması konusunda Sur Kaymakamı Aydın Ergün`e talimat verdi. (Osman İçli-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir