• DOLAR 32.255
  • EURO 34.81
  • ALTIN 2454.749
  • ...
SON DAKİKA
Batman basınında bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Batman yerel gazetelerinde bugün yer alan bazı haber özetleri şöyle:

BATMAN BASIN.COM: MOLLA SALİH KARDAŞ HAKKIN RAHMETİNE KAVUŞTU
Bölgenin önde gelen âlimlerinden Molla Salih Kardaş, hakkın rahmetine kavuştu. Bu sabah saat 10 gibi Batman`ın Hasankeyf ilçesinde kaldığı evinde vefat eden Molla Salih Kardaş, uzun bir süredir kanser tedavisi görüyordu.

BAKAN ŞİMŞEK İMAM ABDULLAH TÜRBESİNİ ZİYARETE AÇTI
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Hasankeyf`te bulunan İmam Abdullah Türbesini dualarla açtı. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Restorasyonu tamamlanan Hasankeyf İmam Abdullah Türbesinin açılışını yapmak ve bir dizi incelemelerde bulunmak üzere bugün Batman`a geldi.


BATMAN MEZOPOTAMYA GAZETESİ: BATMAN`DA 62 BİN KİŞİ DİŞ TEDAVİSİNDEN GEÇTİ
Yaklaşık 5 aydır hizmete giren Batman Ağız ve Diş Merkezi, açıldığından bu yana 62 bin 500 hastaya hizmet verdi. Batman Ağız ve Diş Merkezi Başhekimi Elif Kılıcıkan, diş merkezinin açıldığından bu yana yaklaşık 62 bin 500 hastaya hizmet verdiklerini söyledi.

BM-GYC İLK ZİYARETİNİ VALİ ARSLAN`A YAPTI
Batman Mezopotamya Gazeteciler ve Yayıncılar Cemiyeti`nin yeni yönetimi ilk ziyaretini Batman Valisi Yılmaz Arslan`a yaptı. Hafta sonu kongresini yapan Batman Mezopotamya Gazeteciler ve Yayıncılar Cemiyeti`nin yeni yönetim kurulu üyeleri ilk ziyaretlerini Batman Valisi Yılmaz Arslan`a yaptılar.


BATMAN MEDYA GAZETESİ: `OKULLARDAKİ GÜVENLİK SAYISI ARTTIRILMALI`
Eğitim bir Sen batman Şube Başkanı M. Şafi Özperk, Batman`daki eğitim sorunlarına değindi. Özperk, serbest kıyafet uygulamasının özellikle liselerde güvenlik sorunlarını beraberinde getirdiğini ve güvenlik elemanı sayısının arttırılmasını istedi.

BOMBA YAKALANAN ŞAHIS TUTUKLANDI
Geçtiğimiz hafta Seyitler Mahallesi`nde ev baskınlarında gözaltına alınanlardan biri tutuklardı, 4 kişi ise serbest bırakıldı.


BATMAN BARIŞ GAZETESİ: NEREDEYSE HERKESİN DİŞİ PROBLEMLİ
Yaklaşık 5 aydır hizmete giren Batman Ağız ve Diş Merkezi, açıldığından bu yana 62 bin 500 hastaya hizmet verdi.

2012`DE 29 KİŞİ İNTİHAR ETTİ!
2011 Yılı İntihar İstatistikleri açıklandı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Siirt Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre 2011 yılında Türkiye`de 2 677 intihar gerçekleşti.


BATMAN UMUT GAZETESİ: ÖLÜMÜ GÖZE ALARAK BÖBREĞİNİ EŞİNE VERDİ
Erken doğum sonrası böbrekleri iflas eden kadına eşi örnek bir davranışla böbreğini verdi. Batmanlı Böbrek hastası olan 32 yaşındaki Gülsüm Ak`a tedavisi için gerekli olan böbrek eşi tarafından verildi.

E-HACİZ UYGULAMASI GELİYOR
Ciddi miktarda borcu olan sigortalı ya da işverenlerin, borçlarını ödemediği taktirde kurum alacakları tahsili konusunda bakanlığın yapmış olduğu düzenlemeyle bankadaki mevzuat hesaplarına E- haciz uygulaması geliyor.


BATMAN PUSULA GAZETESİ: MOLLA SALİH KARDAŞ HAKKIN RAHMETİNE KAVUŞTU
Bölgenin önde gelen âlimlerinden Molla Salih Kardaş, hakkın rahmetine kavuştu.

BATMAN`DA 62 BİN KİŞİ DİŞ TEDAVİSİNDEN GEÇTİ
Yaklaşık 5 aydır hizmete giren Batman Ağız ve Diş Merkezi, açıldığından bu yana 62 bin 500 hastaya hizmet verdi.


BATMAN DOĞUŞ GAZETESİ: İMAM ABDULLAH TÜRBESİ ZİYARETÇİLERE AÇILDI
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, güçlendirme ve restorasyon çalışmaları tamamlanan İmam Abdullah Türbesini ziyaret etti. Bakan Şimşek, Açılış töreninde türbede dua etmeyi de ihmal etmedi. Törende konuşan Hasankeyf Kazı Başkanı Prof. Dr. Abdüsselam Ulaçam, Türbe baraj olsa bile suyun altında kalabilecek dayanaklıkta restore edildiğini söyledi.

BÖBREĞİNİ EŞİNE VERDİ
Batman da erken doğum sonrası böbrekleri iflas eden kadına eşi örnek bir davranış göstererek böbreğini verdi.


BATMAN GAZETESİ: 5 KİŞİDEN 1`İ TUTUKLANDI
Seyitler Mahallesinde evlerine baskın yapılan ve patlayıcı madde bulundurdukları iddiasıyla gözaltına alınan 5 şüpheliden 1`i tutuklandı. 6 Şubat günü Seyitler mahallesindeki bir eve polisler tarafından yapılan baskında 5 kişi gözaltına alınmıştı.

BİLİŞİM SUÇLARINA KARŞI UYANIK OLUN!
Batman`da görülen farklı suçlara karşılık bilişim suçlarında patlama olduğu gözlenirken Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Emre Ejder, Batmanlıları uyararak \"Sizi telefonla arayıp senaryolarını uygulayanlara asla inanmayın ve kesinlikle kimsenin hesabına para yatırmayan\" dedi.


BATMAN POSTASI GAZETESİ: HASANKEYF`İ KORUMAK İÇİN RESTORASYON YETMEZ
Hasankeyf`teki İmam Abdullah Türbesi`nin restore edilerek törenle açılması üzerine bir açıklama yapan Doğa Derneği, Ilısu baraj projesinin iptal edilmesini talep etti.


BATMAN ÇAĞDAŞ GAZETESİ: EKMEKLERİ TAŞTAN!
Batman`da eski binaların yıkılmasını fırsat bilen işsiz genç ve çocuklar, beton yığınları arasındaki demir şişleri çıkarabilmek için ter döküyor.

ŞİMŞEK, TÜRBEDE DUA ETTİ!
Tarihi ilçe Hasankeyf girişindeki Artuklular döneminde yapılan İmam Abdullah türbesinin 5 buçuk ayda 272 bin TL ile restoresinin yapıldığını belirten Hasankeyf kazılarından sorumlu Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam; \"Bu bölge Ilısu baraj gölü altında kalırsa diğer 4 türbeyle birlikte buradaki sanduka ve mezarlar, yeni yerleşim birimine taşınacak\" dedi. Konukların lokum ve şekerle karşılandığı türbe girişinde Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, dua etti. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir