• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Mardin Nur Mahallesi sakinleri belediye hizmeti bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Mardin merkez Artuklu ilçesine bağlı Nur Mahallesi 87. Cadde bölgesinde ikamet eden vatandaşlar, her yaz mevsiminde ciddi manada su sıkıntısı yaşadıklarını, aynı bölgede kanalizasyonun açıkta aktığını ve mahallede bulunan yolların ise yıllardır asfalt yüzü görmediğini belirttiler.

 

Mahalledeki sorunların yıllardır çözülmeyi beklediğini, konu ile alakalı ilgili makamlara 5 yıldır yüzlerce dilekçe verdiklerini kaydeden mahalle sakini ve aynı zamanda site yöneticisi Kadri Elban, sorunlarına çözüm bulunmasını istiyor.

Açıktan akan kanalizasyon halk sağlığını tehdit ediyor

Elban, “5 yıldır binlerce kez belediyeye gittik, dilekçeler verdik, ancak sorunlarımız bir türlü çözülemedi.  Kanalizasyon açıkta aktığı için çocuklarımız hastalanıyor, çevreye pis kokular yayıyor. Kokudan ve sivrisineklerden kimse camını, penceresini açamıyor. Siz de görüyorsunuz, buranın hali berbattır. Lütfen acilen bir çözüm getirilsin artık. Ayrıca yolumuz asfaltlanmıyor. Bu pandemi sürecinde en çok mustarip olduğumuz konu ise sudur. Sularımız akmıyor, bu yüzden tankerle su ihtiyacımızı gidermeye çalışıyoruz. Aylık 50 tanker su alıyoruz ve paramızla aldığımız su tekrar su sayaçlardan geçtiği için ayrıca belediyeye de para ödemek zorunda kalıyoruz. Buradan sizin aracılığınızla bir kez daha yetkililere sesleniyoruz: Lütfen ama lütfen bu kanalizasyon, yol ve su sorunumuzu çözüm.” dedi.

Tacettin Ötün

“Oksijensiz yaşıyoruz… Suyu iki defa satın alıyoruz… Burada yaşamak bizlere zehir oluyor…”

Mahalle sakinlerinden Tacettin Ötün de şunları söyledi:

“Nur Mahallesi 87. caddede ikamet etmekteyim. Mahalleli olarak her yıl aynı sıkıntıları yaşıyoruz. Sularımız akmadığı için her ay ortalama 6-7 bin TL arası tankerlerle su alıp depolarımıza boşaltıyoruz. Daha sonra bu suyu sayaçlardan geçirerek, kullanmak zorunda kalıyoruz. Yani anlayacağınız suyu iki defa satın alıyoruz. Hem tankerlere hem de Mardin Büyükşehir Belediyesine su bedelini ödüyoruz. Pandemiden dolayı kendimizi ve çevremizi temiz tutmak için su sarfiyatımız üç katına çıktı. Bundan dolayı çok mustaribiz. İhmal edildiğimiz gibi ayrıca mağdurda ediliyoruz. Veske sitesi ile Babil sitesi arasında bulunan bölgede kanalizasyon açıkta aktığından dolayı etrafa yayılan koku bizleri adete virüsle karşı karşıya bırakıyor. Hem kokudan hem de korkudan pencerelerimizi açamıyoruz. Pandemiden dolayı evlerimize hapsolduğumuz bu günlerde temiz hava almak için dışarı çıkamıyoruz. Yani anlayacağınız neredeyse oksijensiz yaşıyoruz. Birde bunlara asfaltsız caddelerden çıkan toz bulutları eklenince burada yaşamak bizlere zehir oluyor.  Yetkililerden ricamız bu kanalizasyonun yapılması, yolun asfaltlanması ve su sorunun giderilmesidir.” 

Selahaddin Gündüz

“Yetkililerden ricamız, 3 önemli sorunumuza çözüm getirilmesidir”

Yaşadıkları bölgenin 5-6 yıldır imara açılmasına rağmen çok ciddi sıkıntılarının olduğunu kaydeden mahalleli Selahaddin Gündüz ise sorunların bir an önce çözüme kavuşturulmasını istedi.

Gündüz, “Bizim 3 büyük sıkıntımız var. Birincisi yol sorunumuz. Bu yol yazın tozdan kışın da çamurdan geçilmiyor. Yağmur sonrası oluşan çukurlar adeta köstebek yuvasını andırıyor. Bu yüzden hem araçlar hem de yayalar yola çıkmada zorluk yaşıyorlar. İkinci sorunumuz su sorunumuzdur. Her yaz çok ciddi su sıkıntısı yaşıyoruz. Her ay 6-7 bin TL’ye tankerle su satın alıyoruz. Bu suyun sağlık açısında da ne kadar sağlıklı olduğunu bilemiyoruz. Ancak bu satın aldığımız su sayaçlardan geçtiği için bir kere daha ücret ödüyoruz. Bu da ciddi bir sıkıntıdır. Üçüncü sorun da kanalizasyondur. Veske sitesinden başlayıp Babil sitesi arasında bulunan bölgede kanalizasyon açıkta aktığından dolayı etrafa pis koku yayıyor ve sağlığımızı tehdit ediyor. Yetkililerden ricamız, bu 3 önemli sorunumuza çözüm getirilmesidir. İnşallah çözülür diye düşünüyorum.” dedi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir