• DOLAR 32.494
  • EURO 34.917
  • ALTIN 2420.14
  • ...
Şehit, Allah`ın Davasını Yüceltmek İçin Mücadele Ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYABAKIR- Müslümanların en fazla şehit verdiği ay olması münasebetiyle, Diyarbakır (Amed)`da hayırlı ve İslami faaliyetlerde bulunan Yusufi-Der Şehitler Gecesi` adlı bir etkinlik düzenledi. Etkinliğe yoğun katılımlı bir katılım oldu. Şehitler Gecesi programında bir sohbet yapan Recep Özkişi hoca, yaptığı sohbette şehit ve şehadetin önemi üzerinde durarak, asri saadette ki örnekler ile sohbetini destekledi.
 
Özkişi, konuşmasına şehit ve şehadet kavramalarının lugat manalarını verdikten sonra, ıstılahi manası üzerinde durarak, "Şehit, İslami manada şudur ki; iman ettiği kabul ettiği teslim olduğu yaratıcısı Allah`ın ismi en yüce olsun diye, tek onun ismi yüce olsun diye bu uğurda iddiasını ispatlayıp bu uğurda canını veren en kıymetli varlığını feda eden kişidir. Şehit genel itibariyle Rabbine verdiği sözü yerine getiren Allah yolunda canını feda eden kişidir. İster Müslüman olsun ister gayri Müslim olsun bazı isimler vardır ki o toplumlarda değer ifade eder onların özel bir yeri vardır kutsallığı vardır değeri vardır. Bunlar âlimdir filozoftu, doktordur, mühendistir bu gibi isimler genel mana itibariyle toplumlarda bir değeri vardır. Fakat şehidin apayrı bir yeri vardır apayrı bir makamı vardır apayrı bir çehresi vardır. Bu çehreyi şahit olduğu şahit bulunduğu dinden alır bu yüceliğini bu çehresinin güzelliğini" dedi
 
Şehidin vefakârlığına vurgu yapan Özkişi, şehidin vefakar, ahde vefa gösterdiğini belirterek, " "Müminler içinde öyle erler vardır ki, Allah`a vermiş oldukları ahde sadakat gösterirler. Onlardan kimi bu uğurda canını feda etti, kimi de bu şerefi beklemektedir. Ahidlerini hiç değiştirmemişlerdir" ayeti ile konuşmasını pekiştirdi.
 
Şehitlerin şehit olmadan önce mümin olduğunun altını çizen Özkişi, şehitlerin sonrada ahde vefa gösterip canlarını İslam ve Kur`an uğrunda feda ettiğini söyledi.
 
Allah`ın müminlerin canlarını ve mallarını cennet karşılığında satın aldığını açıklayan Özkişi, "Satın alınan cana karşılık Canab-ı Allah cenneti veriyor ve vaat ediyor bu alışverişte Rabbimiz diyor ki; sevinin üzülmeyin mahzun olmayın ama burada bir husus çok önemlidir bu alışverişte bulunan insan öncelikle Rabbine samimi bir şekilde teslim olmalıdır, Allaha teslim olmuşsa Allaha güvenmesi lazım teslim olması lazım çünkü insan güvenmediği bir kişiyle ticaret yapmadığı gibi alışverişte de bulunmaz bu insanın fıtratında olan bir şeydir. Yani bugün içimizde birileri birbirleri ile ticaret yapacaklar ise birbirlerine güvenmeleri lazımdır" şeklinde konuşarak konuşmasını bitirdi.
Recep Özkişi`nin konuşmasından sonra, Yusufi Der Çocuk İlahi Grubu bir birinden güzel ilahiler seslendirerek manevi bir atmosfer oluşturdu.
Program Salih Demir`in okuduğu dua ile son buldu. (Osman İçli-İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir