• DOLAR 32.562
  • EURO 34.983
  • ALTIN 2449.204
  • ...
Ergun Saygun gibi yüzlerce tutuklu ve hükümlü hasta var
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Ocak ayının son haftasında açıklanan "Hasta Mahpuslar Raporu"na göre cezaevlerinde 309 tutuklu ve hükümlü hasta bulunduğunu hatırlatan İHD Bingöl Şube Başkanı Mehmetcan İnce, raporda, Adli Tıp Kurumu`nun bu hastalara verilecek raporlar konusunda adil olmadığını ve raporların verilmesinin bilerek uzatıldığına dikkat çekildiğini ifade etti.

 

3 Nisan 2012 tarihinde Bingöl M Tipi Kapalı Cezaevi`nde ileri derecede şeker hastası olan, iki gözü de görmemesine rağmen tahliye edilmeyen 75 yaşındaki Mahmut Karataş adlı mahkûmun hayatını kaybettiğini ifade eden İnce: "Yapılan onca girişime rağmen Mahmut Karataş, tahliye edilmemişti. Bu ülkenin cezaevlerinde Mahmut Karataş gibi ölüme terk edilen yüzlerce mahkûm var" şeklinde konuştu.

 

Ergenekon Davası`ndan 18 yıl hapis cezası alan emekli Orgeneral Ergin Saygun, sağlık gerekçesiyle tahliye edildiğini hatırlatan İnce, "Ergin Saygun`un sağlık sorunları olabilir, ama bu ülkenin cezaevlerinde Ergin Saygun gibi yüzlerce tutuklu ve hükümlü hasta var. Her yıl onlarcası cezaevlerindeki olumsuz koşullar ve tedavi edilmediği gerekçesiyle yaşamını yitiriyor. Ergin Saygun`u görüp, bu yüzlerce mahkûmu görmeyip ölüme terk etmek insani bir yaklaşım değildir" dedi.

 

İnce son olarak Ergin Saygun`a gösterilen hassasiyetin bütün tutuklu ve hükümlü hastalara da gösterilmesini istediklerini söyledi. (Nihat Kanat - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir