• DOLAR 32.294
  • EURO 34.772
  • ALTIN 2413.932
  • ...
Yunan mahkemesinden aşırı sağcı Altın Şafak Partisi kararı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Altın Şafak Genel Başkanı Mihaloliakos ve diğer yönetici kadroları hakkında “suç örgütüne üyelik” suçlamasıyla başlatılan dava sürüyordu. 

Söz konusu dava, solcu aktivist Pavlos Fisas’ın altı yıl önce Pire kentinde öldürülmesi sonrasında açılmıştı. O zamanlar Altın Şafak’ın Yunan parlamentosunda 18 milletvekili bulunuyordu. Savcılık cinayetin Mihaloliakos’un ya da diğer parti yöneticilerinin talimatıyla işlendiği kanaatindeydi. Davada parti üyesi Yorgo Rupakias, Pavlos Fisas’ı bıçaklayarak öldürdüğünü kabul etti. Rupakias verdiği ifadede  “Basit bir cinayetti ve siz bunu kocaman bir mesele yaptınız” dedi.

69 Altın Şafak parti üyesi ve taraftarının yargılandığı dava Koridalos Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde 2014 yılında başlamıştı.

Atina'daki temyiz mahkemesi de beş buçuk yıldır devam eden davada partiyi 'suç örgütü' olarak tanımladı.

MAHKEME ÖNÜNDE KARIŞIKLIK ÇIKTI

Alexandras Caddesi'ndeki mahkeme önünde toplanan on binlerce antifaşist "Masum değiller. Naziler cezaevine" sloganları attı. Kararın açıklandığı sıra Altın Şafak'ı protesto eden antifaşistlere polis arasında karışıklık çıktı. Çıkan kavgada polisin biber gazı kullandığı iddia edildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir