• DOLAR 32.536
  • EURO 34.95
  • ALTIN 2454.544
  • ...
Umreye gideceklere eğitim ve irşat semineri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA - Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 2013 yılı umre organizasyonu ile umreye gidecek 655 vatandaşa bilgilendirme amaçlı \"Umre Eğitim ve İrşad Semineri\" yapıldı.

Sabancı Merkez Camiinde 11-14 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilecek program, Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı, seminerin açılış konuşmasını Adana İl Müftü Vekili Sezai Erdal yaptı.

Konuşmasında \"Haccı ve Umreyi Allah için tamamlayın…\" ayetini hatırlatan Erdal, umrenin Hanefi mezhebine göre sünnet-i müekkede olduğunu belirtti. Erdal, umrenin ecir ve sevabının büyük olduğuna dikkat çekerek, Hz. Peygamber`in de Müslümanlara umre yapmalarını tavsiye ettiğini söyledi.

Hz. Peygamberin, bir umrenin, daha sonra yapılacak diğer bir umreye kadar olan süredeki küçük günahlara kefaret olduğunu söylediğini hatırlan Erdal, \"Hacca ve umreye gidenlerin, Allah`ın misafirleri olduğunu, burada yapılan duaların geri çevrilmeyeceğini müjdelemiştir, bu nedenle burada sadece kendimiz için değil, tüm İslam Âlemi için dua etmeliyiz\" dedi.

Daha sonra umre ve hac ibadetinin herkese nasip olmadığını ve bu nedenle iyi değerlendirilmesi gerektiğini dile getiren Erdal, Umre seyahatinde, sabır ve hoşgörüye büyük önem verilmesini istedi. Seyahat esnasında elde olmayan sebeplerle bazı aksaklıkların yaşanabileceğini, ancak bu tür aksaklıklar karşısında sabırlı olunmasını tavsiye eden Erdal, \"Umre bize Allah`ın bir ikramıdır, bu nedenle burada yapacağımız davranışlara daha çok dikkat etmeliyiz\" dedi. (Ayhan Kaya - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir