• DOLAR 32.551
  • EURO 34.9
  • ALTIN 2433.519
  • ...
`Mezhep Algısı Kırılmalı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Afyonkarahisar`da il müftüleriyle bir araya gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, ``Modernleşme sürecinin başlangıcında Diyanet`in mezheplerden uzak duruşu, doğal olarak çoğunluğun yapısı gereği Sünni-Hanefi anlayışın yorum ve pratikleri Diyanet`in gayri resmi olarak mezhebinin Hanefilik olduğu izlenimini ortaya çıkarmıştır ki bu algı kırılmalıdır`` şeklinde konuştu.

Görmez, ``Hangi mezhebe mensup olursa olsun kimseyi ötekileştirmemek ve her mezhep mensubuna da kimseyi ötekileştirmemesini tavsiye etmek İslam kardeşliği için bizim önemle üzerinde duracağımız çaba olmalıdır`` ifadelerini kullandı.

Diyanet personelinin yüzde 75`i köylerde

Diyanet İşleri Başkanlığı gibi, toplumun kılcal damarlarına kadar hizmet taşıyan bir kurumun daha Türkiye`de olmadığını ifade eden Görmez, ``Öyleyse bizim daima aylık, 6 aylık, bir yıllık ve 5 yıllık planlarımız olmalı. Bu toplantıların bir faydası da kendimizi yenilememizdir. İnsanoğlu sürekli eskiyor, bizim daima kendimizi yenilememiz lazım`` dedi.

``Personelin yüzde 75`i köylerde, yüzde 25`i de şehirlerde görev yapıyor. Ama halkımızın dağılımı tam tersi. Çok ciddi bir enerji israfımız var`` şeklinde konuştu.

Görmez, 128 bin din hizmeti yürüten görevlinin olduğu bir müessesede herhangi bir insanın `Benim İslam`dan haberim yok. Benim İslam`dan haberim olmadı`` demesi halinde, bunu Allah`ın huzurunda demesi halinde, en büyük sorumluluğun kendilerine ait olacağını bildirdi.
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir