• DOLAR 32.314
  • EURO 34.693
  • ALTIN 2412.854
  • ...
Salgına dikkat çeken Mardin Umut Kervanı, binlerce maske dağıttı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Maske dağıtımı ile ilgili açıklama yapan Mardin Umut Kervanı Başkanı Fatih Akman, çalışmalarına bir yenisini daha eklediklerini belirtti.

Pandemi döneminde dikkat çekmek, maske takmak başta olmak üzere kurallarla ilgili farkındalık oluşturmak için hayırseverlerin destekleriyle ihtiyaç sahibi aileler ile esnafa maske dağıttıklarını ifade eden Akman, şöyle dedi:

“Bu gün itibariyle hayırseverlerimizin bize ulaştırdığı 5 bin maske muhtaçlara ve esnafa ulaştırmak üzere sahaya indik. Artuklu merkezdeki yüzlerce muhtaca ve esnafa maske dağıtımımızı tamamladık. Artuklu Ortaköy, Nusaybin ve Yeşilli temsilciliklerimizin de dağıtımını gerçekleştirmeleri için toplamda 3 bin adet maskeyi kendilerine teslim ettik. Allah’ın izniyle ikinci etap maskelerimiz gelirse toplamda 10 bin adet maske dağıtımını gerçekleştirmiş olacağız. Rabbim katkı sunan hayırseverlerimizden razı olsun diyoruz.”

Pandemi kurallarına uyulması yönünde çağrıda bulunan Akman, “Halkımıza bir daha çağrıda bulunuyoruz; pandemi bitmedi, tehlike devam ediyor, sosyal mesafeye dikkat edelim, maske takalım ve hijyene ve temizliği esas alalım.” dedi.

Akman son olarak, “Bu arada ‘Hastalarınızı sadaka vermek suretiyle tedavi ediniz’ hadisi gereği bu hastalığın aramızdan ayrılması için dua edelim, sadakalarımızı artıralım.” dedi. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir