• DOLAR 32.547
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2444.094
  • ...
İİT'den Arakan Toplantısı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslam İşbirliği Teşkilatı  Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da Arakanlılara yönelik insan hakları ihlalleri konusunda hesap verebilirlik açısından bakanlık düzeyinde bir toplantı düzenledi.

İİT Genel Sekreteri Yusuf bin Ahmed el-Useymin toplantı sırasında, Arakanlıların durumuna ilişkin uluslararası toplumun farkındalığını artırmak adına teşkilatın her zaman somut adımlar attığını ifade ederek, Arakanlılara karşı işlenen insan hakları ihlalleri için adalet ve hesap verebilirlik ilkelerine olan güçlü bağlılığını teyit etti.

Toplantıda Uluslararası Adalet Divanı'nda (UAD) Myanmar aleyhine açılan dava çerçevesinde yapılan çalışmalar masaya yatırıldı.

Useymin dün gerçekleşen toplantının ardından Şarku’l Avsat’a yaptığı açıklamada, “Bu toplantının amacı, son gelişmeleri bilmek ve İİT’ye üye devletleri davanın hareketini desteklemek için finansal olarak katkıda bulunmaya teşvik etmektir. Arakanlıların haklarını arayacak ve koruyacak konudaki son gelişmeleri takip etmenin yanı sıra insan hakları ihlalleri konusunu tartışmaya hevesliyiz” ifadelerini kullandı.

Useymin açıklamasında, Arakanlılara ev sahipliği yapan Bangladeş’e teşekkür ettiklerini ifade etti.

Toplantıda Arakanlılara bir ada tahsis etme konusunun tartışabileceğini bildiren Useymin, toplantıda insan hakları ihlallerini tespit etmek ve durdurmak için atılacak bir sonraki adımları da ele aldıklarını kaydetti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir