• DOLAR 34.944
  • EURO 36.745
  • ALTIN 2979.98
  • ...
Dünyayı mahvettiğiniz yetmedi mi?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bu cesur ve şaşırtıcı teoriyi, Harvard'daki Astrofizik Merkezi ve Florida Teknoloji Enstitüsü'nden (FIT) önde gelen bir ekip ortaya attı.

Ekip, insanların önümüzdeki 10 yıl içinde ilk sondaj seferini gerçekleştireceğini düşünüyor.

"AĞIR MAKİNELER HAYAL EDİLEBİLİR"

Harvard Astrofizik Merkezi'nden Profesör Avi Loeb, "Tıpkı Dünya'da petrol ararken yaptığımız gibi, Ay yüzeyinin altında hayat aramak için derinlere inen robotlar ve ağır makineler hayal edilebilir" dedi.

Independent Türkçe'nin haberine göre, FIT'te astrobiyoloji alanında asistan profesör Manasvi Lingam da, "Bu araştırmaların teknik açıdan zor olacağını ama imkansız olmadığını biliyoruz" diye ekledi.

Daily Star'ın haberine göre Prof. Lingam, Kızıl Gezegen'in yüzeyinde büyük su kütleleri olmasa da yeraltında yaşam formlarının var olabileceği göllerin bulunduğuna inanıyor. Araştırmacı bu nedenle, "Mars yüzeyinin altında onlarca kilometre sondaj yapmamız gerek" diyor:

"Hem Ay hem de Mars, yüzeylerinde sıvı su bulunmasını sağlayacak bir atmosferden yoksun. Ancak yüzeyin altındaki daha sıcak ve basınçlı bölgeler, yaşamın kimyasına sıvı suda var olma şansı tanıyabilir."

Prof. Lingam aynı zamanda, ekibin The Astrophysical Journal Letters isimli hakemli dergide yayımladığı makalenin başyazarı. "Yüzey suyu, belirli bir basıncı korumak için bir atmosfere ihtiyaç duyar ve bu olmadan sıvı su var olamaz" diyen araştırmacı, sözlerini şöyle sürdürüyor:

"Ancak, daha derin bölgelere gidildiğinde, üst katmanlar gereken basıncı uygular ve böylece sıvı suyun varlığına prensipte olanak tanır."

Bu haberler de ilginizi çekebilir