• DOLAR 32.501
  • EURO 34.939
  • ALTIN 2439.752
  • ...
Spora Karşı Motivasyonunu Kaybetmemek İçin Dikkat Etmeniz Gereken Noktalar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hareket etmeyi gündelik yaşama dahi etmek ve bunu devam ettirebilmek için sürekli bir motivasyona sahip olmak çok da kolay değildir. Çoğu insan büyük bir hevesle başladığı spor hayatını motivasyon eksikliği ile birlikte kısa sürede sonlandırabilir. Eğer siz de kendinize düzenli bir egzersiz düzeni oluşturduysanız motivasyonunuzu azaltabilecek bazı konulara dikkat etmelisiniz.

Bu konuların en başında kendinizi fazla zorlamak gelir. Elbette insanlar hedeflerine ulaşmak adına sınırlarını zorlamalı ve limitlerin dışına çıkmalıdır. Fakat burada önemli olan şey bunu yaparken kendinizi mecbur hissedip hissetmediğinizdir. Çünkü içinde mecburiyet olan her şey bir sorumluluk haline gelir ve pek de keyifli hisler oluşturmaz. Bu nedenle öncelikle spor hayatınızda aşırıya kaçarak sizi soğutacak unsurlara dikkat etmelisiniz. Koyduğunuz küçük hedefler ile birlikte kendinizi ödüllendirmek, zaman zaman bu hedefleri kolaylaştırmak, keyif alacağınız spor dalları ile birlikte bütünleştirmek, bir süre sonra hareket etmeyi alışkanlık haline getirmenize yardımcı olacaktır.

Motivasyonu azaltan bir diğer unsur ise kendinizi başkaları ile birlikte bir yarışa sokmaktır. Herkes farklı irade koşulları ve imkânlara sahiptir. Bu nedenle çevrenizde gördüğünüz vücutlara kavuşmak için birden artan motivasyonunuzu hızlı sonuç almayınca kaybedebilirsiniz. Fakat kendinize rakip gördüğünüz o kişilerin sporu bir hayat tarzı şekline getirdiklerini unutmamalısınız. Bu nedenle ilk aşamada sahip olduğunuz şartları kabullenerek onlarla barışın. Sonrasında ise yalnızca kendiniz ile yarıştığınızı unutmayın. Ulaşmak istediğiniz hedefler başkalarının sizi beğenmesi için değil sizin kendinize olan güveninizi kazanmanız ve sağlığınızı korumak için önemlidir. Kıyaslamaya girmediğiniz her an kendinizi başarılı hissettiğinizi fark edeceksiniz.

Son olarak kaçınmanız gereken nokta ise spor hayatınızı belirli bir sıradanlığa hapsetmektir. Her gün kendinizi spor salonlarına sokarak saatlerce egzersiz yapmaktansa bunu sevdiğiniz faktörler ile birlikte gerçekleştirebilirsiniz. Örneğin her hafta en azından bir kere doğada tempolu ve uzun bir yürüyüş yaparak kendinizi dinleyebilir, canınız spor salonuna gitmek istemediğinde evde eğlenceli bir müzik eşliğinde dans edebilirsiniz. Motivasyonunuzu kaybetmemek adına her şey gibi sporu da sevmelisiniz. Kendinizi en iyi tanıyan siz olduğunuz için bunu da ancak siz sağlayabilirsiniz.

Kaynak : Asuman.net

Bu haberler de ilginizi çekebilir