Türk Sağlık-Sen Adıyaman Şubesi: Sağlıkta şiddete kesin çözüm için somut adım atılmalıdır
Türk Sağlık-Sen Adıyaman Şube Başkanı Necdet İrfan Tokur, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önüne geçebilmek için en kısa zamanda somut adımların atılarak ağır yaptırımların uygulanmasını istedi.
Sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti yaptığı yazılı açıklamayla eleştiren Tokur, "Dün gece Ankara Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yaşanan, insanı dehşete düşüren şiddet, durumun nasıl içinden çıkılmaz bir hal aldığını göstermektedir. Salgın döneminde bu yaşananlar karşısında 'pes doğrusu' demek bile hafif kalmaktadır. Salgın döneminde tüm gücüyle hizmet üreten ellerin, kendi canlarını korumak için kapıyı tutarak gövdelerini siper etmeleri şiddetin ulaştığı boyut ve sağlık çalışanlarındaki etkisini göstermektedir. Bu vahşete uğrayan sağlık çalışanı arkadaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor ve insanlıktan nasibini almamış saldırganların en ağır cezaya çarptırılmalarını istiyoruz. İhmali olanlardan da hesap sorulmalıdır." dedi.
"Hastanelerdeki güvenlik artırılmalıdır"
Hastanelerdeki güvenliğin artırılması gerektiğini belirten Tokur "Yaşanan şiddet olayı hastanelerde güvenlik önlemlerinin en üst seviyeye çıkarılmasını ve bu işin bizzat kolluk görevlileri tarafından yapılmasını mecbur kılmaktadır. Hastane polisi var ama ihtiyaç olan adeta hastane timidir. Geçtiğimiz aylarda TBMM’de sağlıkta şiddete yönelik bir düzenleme hayata geçmiştir ama görülüyor ki bu düzenleme uygulamada hayata geçmemiş, düzenlemenin yaptırımları hissettirilememiştir. Bu nedenle sağlık kurum ve kuruluşlarının sıfır toleranslı alan ilan edilmesi önerimiz süratle hayata geçirilmelidir. Buradaki herhangi bir suçun ertelemesi, paraya çevrilmesi imkânsız hale getirilerek hapis cezası ile cezalandırılması gereklidir." ifadelerini kullandı.
"Salgın sürecinde bile böylesine korkunç olayların yaşanması yaptırımların ne kadar ağır olması, tedbirlerin en üst seviyede alınması gerektiğini göstermektedir." diyen Tokur şöyle devam etti:
"Kınamakla, unutmakla ve münferit bir olay gibi görmekle bu şiddetin ne sonu gelir ne de çalışan kendini güvende hisseder. Hastaları hayata tutunmaya çalışırken kendi hayatını kaybetme endişesi yaşamalarına sağlık çalışanlarının artık tahammül edecek sabrı kalmamıştır. Virüsle mücadele mümkündür ama bu şekilde sağlıkta şiddete karşı mücadele etmek imkânsızdır. Bu nedenle bir kez daha vurguluyoruz; sağlıkta şiddete ağır yaptırım, kesin çözüm için en kısa sürede somut adım atılmalıdır." (İLKHA)