• DOLAR 32.56
  • EURO 35.007
  • ALTIN 2437.989
  • ...
Ergani`de 201 derslik yapılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Bazı Temas ve incelemelerde bulunmak üzere Diyarbakır(Amed)`in Ergani(Erxenî) ilçesini ziyaret eden Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Ergani Kaymakamı Erdinç Yılmaz`ı makamında ziyaret ederek Ergani İlçesinde devam eden çalışmalar ve 2013 yılında yapılması planlanan çalışmalar hakkında brifing aldı ve yapılan ve yapılacak işler ile 2013 yılı programları hakkında görüş alışverişinde bulundu. Toprak ziyarette yaptığı açıklamada Diyarbakır`a toplamda 201 derslik yapılacağını söyledi.

 

İlk olarak Ergani Kaymakamı Erdinç Yılmaz`ı makamında ziyaret eden Vali Toprak, Ergani İlçesinde devam eden çalışmalar ile 2013 yılında yapılması planlanan çalışmalar hakkında brifing aldı. Daha sonra Ergani İlçesinde eğitim ve sağlık hizmetleri konusunda yeni açılan 150 yatak kapasiteli ve her türlü tıbbi donanıma sahip Ergani Devlet Hastanesi ve yeni yapılması planlanan eğitim alanları ile ilgili çalışmalarla birlikte bölgeye önemli yatırımlar yapıldığını belirten Vali Toprak \" Yeni açılan 150 yatak kapasiteli ve her türlü tıbbi donanıma sahip Ergani Devlet Hastanesi Ergani ilçemiz için sağlık alanında önemli bir yatırım oldu. Bölgemize Dicle, Eğil, Çermik ve Çüngüş ilçelerimizden hatta Elazığ ili Maden İlçesi`nden sağlık alanından yararlanmak için vatandaşlarımız geliyorlar. Vatandaşlarımıza hayırlı olsun\" dedi.

 

Ergani`de eğitim alanında yapılan çalışmaların hızla devam ettiğini belirten Vali Toprak Ergani İlçe merkezinde 136 derslik ve köylerde de 65 derslik olmak üzere toplamda 201 derslik yapılacağını söyledi.

 

Anadolu Öğretmen Lisesinin yanında eğitim kampusu yapılacağını belirten Vali Toprak \" Anadolu Öğretmen Lisesi yanında toplam 204 derslikli, 7 lise, 3 spor salonu ile lojmanı içinde barındıran eğitim kampusu yapılacak. Bu konuda Milli eğitim Bakanlığımızla birlikte çalışmaları yürütüyoruz` dedi.

 

Son olarak Vali Toprak Dicle Üniversitesine bağlı Ergani Meslek Yüksekokuluna yeni bir kapmüs binası yapılması planlanan 200 dönümlük alanın ayrıldığını belirtti. Ayrıca Ergani İlçesi`ne özel bir okul yapımı ile ilgili çalışmalar yapıldığını ifade etti. (Osman İçli-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir