• DOLAR 32.21
  • EURO 34.775
  • ALTIN 2449.402
  • ...
Ruhani'den normalleşme anlaşmasına tepki: "Bölge güvenliğine aykırı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD'nin, İran'a karşı yeni bir komplo hazırladığını belirten Ruhani, "Onlar İran'a uygulanan silah ambargosunun son bulmaması için BM Güvenlik Konseyi'ne karar tasarısı sundular. Fakat bu konuda başarısız oldular ve konu kapandı." dedi.

Ruhani, ABD'nin nükleer anlaşma karşıtı eylemlerine işaret ederek, "Onlar bir sonraki başarısızlığı tatmak için tetik mekanizmasına başvurdular. Tüm dünya bu mekanizmanın nükleer anlaşma üyesi olanlar ve onda yer alan devletler için olduğunu biliyor. Bu anlaşmayı Amerika tarihindeki en kötü anlaşma olarak nitelendirip ondan geri çekilen, nükleer anlaşmaya hakaret edip başkalarını da ayrılmaya teşvik eden ve BM Güvenlik Konseyi kararını ihlal eden ve ona uyanları da cezalandırmakla tehdit eden biri şimdi tetik mekanizmasını kullanmak istiyor." ifadelerinde bulundu.

Siyonist işgal rejim, BAE ve Bahreyn arasında imzalanan ‘normalleşme anlaşması’na tepki gösteren Ruhani, şunları kaydetti:

"Maalesef bölgede bazı Müslüman ülkelerin yöneticileri ne dini anlıyorlar ne de dinin kurallarını. Ayrıca Filistin'e ve Filistinli kardeşlerine olan görevlerini de bilmiyorlar. Araplıktan yana olduğunu da iddia ediyorlar. Hani Araplık nereye gitti? Filistin'de gün geçtikçe (Siyonistlerin) cinayetleri artıyor. Nasıl oldu da elinizi İsrail'e uzatıyorsunuz? Bunun yanında onlar için askeri üs bile sunmak istiyorsunuz. Bölgede yaşanacak tüm kötü sonuçlar sizin sorumluluğunuzdadır. Bölgenin kurallarına ve güvenliğine aykırı bir şey yapıyorsunuz." (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir