• DOLAR 32.528
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2442.873
  • ...
İran, Kasım Süleymani'nin intikamı için suikast hazırlığında iddiası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İran’ın, Süleymani’nin intikamını almak için Trump’a yakın isimlerden olan ABD’nin Güney Afrika Büyükelçisi Lana Marks’a suikast planı yaptığı iddia edildi

İran’ın ocak ayında Irak’ın başkenti Bağdat’ta ABD tarafından suikast ile katledilen Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’nin intikamını almak için planlar yaptığı ileri sürüldü. Politico gazetesinin, ABD yönetiminin istihbarat raporlarına dayanarak yaptığı haberde, İran’ın intikam için ABD’nin Güney Afrika Büyükelçisi Lana Marks’a suikast planı üzerinde çalıştığı kaydedildi.

Habere göre Büyükelçi Lana Marks’ın, Süleymani’yi öldürme emrini veren Başkan Donald Trump’a yakın bir isim olduğu için hedef seçildiği ileri sürüldü. Yetkililerin bahar aylarından bu yana Marks’a yönelik genel bir riskten haberdar oldukları ancak istihbarat raporlarına göre büyükelçiyle ilgili tehdidin son haftalarda çok daha belirgin hale geldiği ifade edildi. Gazetenin kaynak gösterdiği ABD’li bir yetkili, İran’ın Pretorya’daki büyükelçiliğinin de bu plana dâhil olduğunu savundu.

İran 3 Ocak’ta gerçekleştirilen saldırının ardından Irak’ta Amerikan askerlerinin bulunduğu üsse saldırı düzenleyerek karşılık vermişti. ABD’de yetkililer Tahran’ın yeni bir misilleme arayışında olduğunu ileri sürerken, Times of Israel gazetesi ise Amerikalı bir büyükelçinin öldürülmesinin bölgede zaten var olan gerilimi tırmandırabileceği uyarısında bulundu.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir