• DOLAR 32.322
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2282.01
  • ...
Develer tatilcilerin ilgi odağı ama indi bindisi taksiden çok yakıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Eşsiz manzaralı şelalenin giriş kısmındaki alana binmek ve fotoğraf çekmek için konulan biri yavru 5 deve, tatilcilerin ilgi odağı oluyor.
Sahipleri tarafından beslenmeleri ve sağlık kontrollerine özen gösterilen develeri görenler, cep telefonlarına sarılıp fotoğrafını çekiyor.

Develere binme heyecanını yaşamak isteyenler, yaklaşık 5 dakika süren 100 metrelik tura 20 TL ödüyor, devenin üzerinde anı fotoğrafı çektirmek isteyenlerse 10 TL ödüyor.
Develerin sahibi Metin Arıkan, hayvanlarını özenle beslediklerini ve periyodik olarak bakımlarını yaptırdıklarını söyledi.
Develere karşı gösterilen ilgiden de memnun olduğunu dile getiren Arıkan, “Yerli, yabancı turistlerin ilgisi oluyor. 100 metre gidiş, 100 metre geliş olmak üzere 200 metre dolaştırmak 20 TL alıyoruz. Fotoğraf çekinmek ise 10 TL. Bir yandan da eski kültürlerimizi canlandırıyoruz.” dedi.
Düden Şelalesi’ni gezdikten sonra develere ilk kez binme fırsatı bulduğunu belirten Pelinsu Metin de, “Heyecanlıydı. Benim için güzel bir deneyim oldu. Yüksekti, biraz korktum ama eğlenceliydi. Herkese tavsiye ediyorum” diye konuştu.

Bazı tatilciler ise fiyatının çok yüksek olduğunu belirtiyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir