• DOLAR 32.333
  • EURO 35.064
  • ALTIN 2280.994
  • ...
​Gaziantep'te arttırılan Coronavirus tedbirleri vaka oranlarını düşürdü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Normalleşme sürecine kadar Coronavirus vaka sayılarının düşük olduğu Gaziantep’te son haftalara kadar sürekli artan vakaların önüne geçmek için alınan tedbirler sonuç vermeye başladı.

Geçtiğimiz haftalara kadar Covid-19 vaka sayısındaki artışla ilk 5 il arasında yer alan hastanede yatan hasta ve yoğun bakım ihtiyacı olan hasta sayısının arttığı Gaziantep’te vaka oranları düşüşe geçti.

Son haftalarda getirilen bazı yasaklar ve hayata geçirilen ciddi tedbirler, yoğun şekilde gerçekleştirilen denetimlerle birlikte Covid-19 vakalarında aşağı yönlü hareketlenme yaşanıyor.

Normalleşme süreciyle birlikte kentte vaka sayıları sürekli yukarı yönlü eğilim gösterdi. Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca ise kentteki bu durumu, "En çok vaka görülen 5 ilimiz, İstanbul, Ankara, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır. 5 ilin yoğun bakım sayılarında da artış var." paylaşımıyla özetliyordu.

Covid-19 tedbirleri kapsamında maske takmanın zorunlu olduğu ve maske takmayanlara 900 TL idari para cezasının verildiği kentte, sokaklardaki yoğunluk tedirginlik oluşturuyordu.

Covid-19 salgının ilk gününden itibaren Sağlık Bakanlığının koordinasyonunda ve Gaziantep Valiliğinin öncülüğünde ciddi çalışmaların hayata geçirildiği kentte, vakaların artmaya başlamasıyla denetimler ve tedbirler üst seviyeye çıkarıldı.

Bu kapsamda cadde ve sokaklardaki denetimlerde ayda yaklaşık 70 bin kişiye Covid-19 kurallarını ihlal ettikleri gerekçesiyle cezai işlem uygulandı. Kentte artırılan denetimler, bulaş riskinin yoğun olduğu bölgede daha da yoğunlaştırıldı.

Coronavirus tedbirleri kapsamında 65 yaş üstüne toplu taşıma, pazar ve düğün yasağının getirildiği kentte taziyelerin yasaklanırken, defin işlemlerine ise vefat eden şahısın akrabalarından 15 kişinin katılmasına izin veriliyor.

Covid-19 ile mücadele kapsamında, otostop yapmanın ve yapanı araca almanın yasaklandığı kentte şehir içi toplu ulaşım araçlarında ayakta yolcu alınmasına da izin verilmiyor. Kentte kamu kurum ve kuruluşlarına girişlerde Hayat Eve Sığar (HES) uygulaması yarından itibaren hayata geçiriliyor.

Günlük yaklaşık bin 500 kişiye Coronavirus testinin uygulandığı kentte tedbirler ve salgınla mücadele çalışmalarında yaklaşık 700 kişilik bir ekip çalışma yürütüyor.

Polis ve zabıta ekipleri de özellikle kentin kalabalık caddelerinde maske ve sosyal mesafe kurallarına uyulması için denetimlerini sürdürüyor, kuralları ihlal edenlere ise idari işlem uygulanıyor.

Ekipler toplu taşıma araçları ile insan yoğunluğunun fazla olduğu AVM ve market gibi alanlarda da denetimlerini aralıksız sürdürüyor.

Art arda gelen açıklamaların ardından tedirgin olan vatandaşlar ise artan denetimlerin de etkisi ile kurallara daha çok uymaya başladı.

Kentte, son günlerde sokağa çıkmak zorunda kalan vatandaşların da maske taktıkları ve caddelerdeki yoğunluğun azaldığı görüldü.

Her gün binlerce kişiye sosyal mesafe ve maske takma kuralını ihlal ettikleri gerekçesiyle idari işlemin uygulandığı kentte önceki haftalara göre ceza oranları da düşüşe geçti.

Bu kapsamda dün gerçekleştirilen denetimlerde Covid-19 tedbirlerini ihlal ettikleri gerekçesiyle bin 603 kişiye cezai işlem uygulandı. (İLKHA)

 

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir